REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prasidedant naujam politiniam sezonui ir artėjant Seimo rudens sesijai, Lietuvos Respublikos Prezidentė D. Grybauskaitė svarbiausius darbus aptaria su pagrindinių Seimo frakcijų vadovais.

REKLAMA
REKLAMA

Antradienį įvyko šalies vadovės darbo susitikimai su Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų, Liberalų ir centro sąjungos bei „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijų vadovais.

REKLAMA

„Pagrindinė pokalbio tema buvo artėjančios rudens sesijos darbai“, - Eltai patvirtino Seimo frakcijos „Tvarka ir teisingumas“ seniūnas Valentinas Mazuronis.

„Prezidentė išdėstė savo motyvus, kodėl apsisprendė vetuoti Mėgėjiškos žūklės įstatymą, Teisėkūros pagrindų įstatymą ir Seimo priimtą Teritorijų administracinių vienetų ir jų ribų įstatymo pataisą, kuria nuspręsta patikslinti kriterijus dėl naujų savivaldybių steigimo ir jų teritorijų ribų nustatymų. Artimiausiu metu ketinu supažindinti frakcijos narius su šalies vadovės argumentais“, - sakė V. Mazuronis.

REKLAMA
REKLAMA

Jo nuomone, kadenciją baigiantis Seimas kažko ypatingo priimti jau nesuspės, nes iki spalio 14 d. vyksiančių rinkimų posėdžiaus tik keletą dienų.

„Būtų gerai, kad spręstųsi šilumos ūkio reikalai, socialinės reformos klausimai, turime ir savų siūlymų, įregistruotų įstatymų projektų“, - sakė V. Mazuronis.

Politiko teigimu, apie būsimus Seimo rinkimus su šalies Prezidente praktiškai nekalbėjo, nes „visa kalba koncentravosi apie artėjančią sesiją ir apie tai, ką dar galima būtų nuveikti“.

Kaip primena ELTA, birželio 30 d. Seimui nepavyko apsispręsti dėl Prezidentės D. Grybauskaitės vetuoto Mėgėjiškos žūklės įstatymo. Parlamentarai pritarė Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos siūlymui daryti pertrauką iki kito posėdžio. Planuojama, kad dėl šio įstatymo Seimas apsispręs eilinėje rudens Seimo sesijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Birželio 28 d. Seimas priėmė Teisėkūros pagrindų įstatymą, pagal kurį Lietuvos Respublikos įstatymų ir kitų teisės aktų registras bus reorganizuotas į Teisės aktų registrą, skirtą teisės aktų ir kitų dokumentų registravimui, skelbimui, apskaitai, sisteminimui ir informacijos teikimui.

Pavasario sesijoje Seimas taip pat priėmė Teritorijų administracinių vienetų ir jų ribų įstatymo pataisas, kuriomis nuo 10 iki 7 tūkstančių mažinamas savivaldybės steigimui būtinas gyventojų skaičius. Prezidentės nuomone, savivaldybių smulkinimas yra brangus ir prieštarauja europinei praktikai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų