REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Po šią savaitę pasirodžiusios informacijos apie Latvijos ketinimus parduoti pusę oro linijų bendrovės „airBaltic“ ir Estijos politikų siūlymo sujungti „airBaltic“ ir „Estonian air“ skrydžių bendroves susisiekimo ministras Eligijus Masiulis siūlo grįžti prie bendros Baltijos šalių oro skrydžių bendrovės idėjos.

REKLAMA
REKLAMA

„Grįžimas prie šios temos tik patvirtina mūsų įžvalgas, kad Baltijos šalių oro susisiekimo rinka yra per maža, kad kiekviena iš trijų valstybių turėtų po rentabilią skrydžių bendrovę“, – pažymėjo ministras.

REKLAMA

Pasak E. Masiulio, konkurencija ir kaštų augimas privers bendroves ieškoti kooperacijos ir vienijimosi kelių, Baltijos šalys taip pat galėtų pasinaudoti Skandinavijos valstybių patirtimi, kuriant SAS aviakompaniją.

Artimiausiu metu Susisiekimo ministerija siūlys visoms trims šalims kartu atlikti ekonominius vertinimus dėl tokios bendrovės atsiradimo galimybių.

„Manau, kad lipanti iš krizės ekonomika ir augančios mūsų šalių gyventojų finansinės galimybės sudarytų tikrai nemažą potencialių keleivių srautą, kuris pajėgtų užtikrinti bendros skrydžių kompanijos pelningą veiklą“, – pabrėžė ministras E. Masiulis.

Primename, kad Latvijos Transporto ministerija investuotojus kviečia iki lapkričio 1-osios teikti neįpareigojančius pasiūlymus įsigyti 50 proc. minus vieną „airBaltic“ akciją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų