REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Saugos tarnyba „G4S“ praneša, kad patyrė penkiasdešimties milijonų svarų sterlingų nuostolį saugodama Olimpines žaidynes.

REKLAMA
REKLAMA

„G4S“ vadovas Nickas Bucklesas jau atsiprašinėjo už tai, kad kompanija nesugebėjo tinkamai įvykdyti savo įsipareigojimų žaidynių organizatoriams. Saugos tarnyba nespėjo laiku įdarbinti ir paruošti reikiamo skaičiaus apsaugininkų, todėl Olimpinių žaidynių organizatoriai buvo priversti kreiptis pagalbos į kariuomenę. „G4S“ vadovas tvirtina, kad tarnyba padengs šias organizatorių išlaidas, rašoma BBC.

REKLAMA

Saugos tarnyba apie savo kaštus ėmėsi šnekėti tuomet, kai paviešino savo pirmojo pusmečio uždarbius, kurie gerokai sumažėjo - nuo ankstesnio £151 milijonų pelno iki £61 milijono.

Olimpinėms žaidynėms kompanija turėjo paruošti dešimt tūkstančių keturis šimtus apsaugininkų, kurie turėjo išsidėstyti šimte Olimpiados vyksmo vietų visoje šalyje. Likus mažiau nei mėnesiui iki Olimpinių žaidynių pradžios kompanija pranešė, kad neturės pakankamai saugos darbuotojų. Dabar, jau gerokai po žaidynių, savo ataskaitose saugos tarnyba nurodo, kad Olimpiadoje dirbo aštuoni tūkstančiai kompanijos apsaugininkų, todėl daugeliu atvejų kariuomenės pagalbos nė nereikėjo.

REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu kompanijos vadovai, pasitelkę „PricewaterCoopers“ pagalbą, peržiūrinėja pasirašytosios sutarties sąlygas, siekdami identifikuoti priežastis, dėl kurių saugos tarnyba nespėjo laiku parengti visų apsaugininkų.

Trečiadienį prasidėsiančias Parolimpines žaidynes taip pat saugo „G4S“ tarnyba, tačiau jos vadovas tikina, kad panašių klaidų kaip per Olimpines žaidynes daugiau nenutiks.

Šiuo metu, dėl kritusio uždarbio, „G4S“ nusprendė atleisti daugiau kaip tūkstantį darbuotojų, daugiausiai iš kompanijos dukterinių įmonių žemyninėje Europos dalyje. Iš viso kompanijai dirba daugiau kaip 650 tūkst. darbuotojų visame pasaulyje. Didžiausią pelną „G4S“ gauna už saugos paslaugas, kurias teikia įvairių šalių vyriausybėms.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų