REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuo rugsėjo 1 d. Minske (Baltarusija) veiks tarptautinės advokatų kontoros „Raidla Lejins & Norcous“ teisinių paslaugų biuras. Anot šios advokatų kontoros Vilniaus biuro vadovaujančio  partnerio Irmanto Norkaus, iki šiol teisinės paslaugos tarptautiniams klientams, norintiems steigti ar plėsti verslą Baltarusijoje, buvo teikiamos iš Vilniaus, tačiau pastaraisiais metais išryškėjus  tendencijai, kad Lietuvos verslas vis tvirčiau žengia į rytų šalių, visų pirma Baltarusijos, rinką, nuspręsta būti ten, kur yra jų klientai.

REKLAMA
REKLAMA

„Minskas ir Baltijos šalys atrodo sunkiai suderinamos, tačiau pastebime, kad kapitalo, prekių ir paslaugų tarp Baltijos bei šiaurės šalių ir Baltarusijos judėjimas vis didėja.  2011 metai buvo rekordiniai prekybos tarp Lietuvos ir Baltarusijos metai. Lietuvos importas, palyginti su 2010 metais, išaugo beveik trečdaliu – 28 proc., o baltarusiai Lietuvai per šį laikotarpį pardavė beveik 90 proc. daugiau prekių ir paslaugų.  Jeigu juda kapitalas, prekės ir  paslaugos, vadinasi, ir teisininkams reikia būti ten, kur yra jų klientai“, – sakė I. Norkus.

REKLAMA

Anot jo, biuras Minske atsiranda ne tuščioje vietoje, nes dar 2008 metais biure Vilniuje buvo suburta teisininkų grupė, kuri teikė teisinę pagalbą klientams Baltarusijoje.

„Vienas reikšmingiausių pastarojo meto projektų – pagalba „Vakarų medienos grupei“ steigiant baldų gamybos įmonę Mogiliovo srityje. Atstovaudami jiems ir kitiems investuotojams įsitikinome, kad yra teisinių paslaugų poreikis, todėl nusprendėme dirbti ne iš Vilniaus, bet atidaryti savo biurą Minske“, – aiškino žurnalistams I. Norkus.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak jo,  potencialūs „Raidla Lejins & Norcous“ biuro Minske klientai yra ir Baltarusijos verslininkai, ieškantys galimybių investuoti kaimyninėse rinkose.

„Nepaisant šalių tarpusavio santykių pakilimų ir nuosmukių, verslininkų susidomėjimas kaimyninėmis rinkomis nuosekliai didėja, o Lietuvos ir Baltarusijos verslininkų santykiai yra dalykiški ir orientuoti į bendrą rezultatą“, – pridūrė I. Norkus.

„Raidla Lejins & Norcous“ Minsko biuro vadovaujančio partnerio Iljos Latyševo teigimu, teisines paslaugas jie teiks tiek Baltarusijos, tiek kitų šalių klientams.

Iki šiol vienos didžiausių Baltijos šalyse advokatų kontoros „Raidla Lejins & Norcous“ biurai veikė Vilniuje, Rygoje ir Taline.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų