REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Daugiau nei septynis tūkstančius dviratininkų Vilniuje sutraukęs „Velomataronas“ užkrėtė Laurą Asadauskaitę nauja aistra. Nors dar nesibaigė po Londono olimpinių žaidynių čempionę įsukęs sveikinimų maratonas, penkiakovininkė kasdien randa laiko atsisėsti ant dviračio.

REKLAMA
REKLAMA

Negana to, per pastaruosius dešimt metų vos kelis kartus dviračio pedalus mynusi sportininkė jau svarsto, ar kitąmet „Velomaratone“ nevertėtų varžytis su profesionalais.

REKLAMA

„Velomaratone“ dalyvavau pirmą kartą. Ir pasigailėjau, kad nestartavau su profesionalais. Nes mėgėjų grupėje buvo tiek daug žmonių, kad pirmą 8 km ratą negalėjome įsibėgėti. Antrajame rate jau neblogai padirbėjau, apėmė azartas, lenkiau visus. Buvome pasiekę 42 km per val. greitį, o vidutinis buvo 35-37 km.Tačiau staiga pasivijome ratu atsilikusią grupę. Teko beveik sustoti, kai kuriose vietose net reikėjo nulipti nuo dviračio. Tad viskas, ką iki tol padariau, nuėjo niekais. Neįdomu.

REKLAMA
REKLAMA

Todėl kitais metais, jei dalyvausiu „Velomaratone“, važiuosiu su profesionalais. Aišku, jų distancija – net 80 km. Šiemet tokiam nuotoliui dar nebuvau pasirengusi. Kitąmet, jei nutarsiu startuoti, pasivažinėsiu daugiau ir pasirengsiu ilgesnei distancijai“, – ryžtingai buvo nusiteikusi olimpinė čempionė.

Dalyvauti „Velomaratone“ L. Asadauskaitei pasiūlė jos vyras Andrejus Zadneprovskis. 2010 m. sportininko karjerą baigęs tituluotas penkiakovininkas pernai rimtai susidomėjo dviračiais, ėmė dalyvauti įvairiose varžybose, net startavo Lietuvos čempionate.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Andrius pasiūlė važiuoti „Velomaratone“. Sakė: sudalyvauk, pažiūrėk, kaip viskas čia vyksta. Šiaip aš važinėju labai retai. Buvo šiek tiek baimės, nes tokioje grupėje dar neteko važiuoti. Galvojau, kad po tokio išbandymo skaudės kojas Tačiau visai nieko nejaučiu. Tik mėlynę vieną turiu – minioje buvo daug griūčių, porą kartų ir manęs vis nenuvertė. Bet savo debiutą vertino gerai“, – šypsojosi Londono didvyrė.

Anot tituluotos sportininkės, dviračiai padeda penkiakovininkams sustiprinti kojų raumenis. Tiesa, jie nuo bėgimo ir jojimo rungčių ir taip yra gerai išvystyti.

REKLAMA

L. Asadauskaitė dar nežino, kada pradės rimtai treniruotis ir rengtis kitam sezonui. „Kol kas ilsiuosi. Bet pakankamai aktyviai. Kasdien tenka vaikščioti į įvairiausius renginius. Pasivažinėju dviračiu. Štai užvakar pasiėmėme mažylę ir kartu su Andrejumi numynėme 20 km. Mėnesį ar du pabėgiosiu, paplaukiosiu. O vėliau jau reikės pradėti rimčiau sportuoti“, – pasakojo sportininkė, su A. Zadneprovskiu auginanti dvejų metų dukrą Adrianą.

Marius Grinbergas

TAIP PAT SKAITYKITE:

Londono olimpiados medalininkai: verslo parama sportininkams gyvybiškai svarbi

Olimpinė čempionė Vyriausybės galvai padovanojo „auksinę“ špagą

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų