REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Per pirmą 2012 metų pusmetį Lenkijos eksporto į Lietuvą vertė viršijo 1 mlrd. eurų. Eksporto apimtys, palyginti su pernai, išaugo 14,5 proc. ir tai buvo vienas didžiausių eksporto augimo tempų į ES šalis, skelbia Lenkijos ūkio ministerija. Jos duomenimis,  Lietuvą pagal eksporto augimo tempus Lenkijoje aplenkė tik Didžioji Britanija, tačiau ji yra gerokai didesnė nei Lietuva.

REKLAMA
REKLAMA

Antradienį spaudos konferencijoje dalyvavęs Lenkijos Respublikos ambasados Vilniuje Prekybos ir investicijų rėmimo skyriaus vadovas Henrykas Szymanskis sakė: „Lietuva yra labai svarbi Lenkijos  ekonomikos partnerė. Lenkija yra antra didžiausia užsienio investuotoja Lietuvoje po Švedijos. Norėčiau pabrėžti, kad Lenkijos eksportas į Lietuvą yra triskart didesnis negu į didžiulę Kanadą, penkis kartus didesnis negu į Kazachastaną ir tik 30 proc. mažesnis negu į JAV.“

REKLAMA

Didžiausią dalį į Lietuvą eksportuojamos Lenkijos produkcijos sudarė mineraliniai produktai (15 proc.) chemijos pramonės gaminiai (13,2 proc.), mechaniniai ir elektros įrenginiai (10 proc.), maisto produktai (10 proc.) ir metalo dirbiniai (9 proc.).

Klausiamas, kodėl sparčiai didėja lenkiškų įmonių produkcijos eksportas į Lietuvą, H. Szymanskis teigė, kad lenkus Lietuvos rinka vilioja dėl lengvesnės komunikacijos bei palankių sąlygų tarpusavio prekybai plėtoti.

„Tikimės, kad Lenkijos eksportas į Lietuvą toliau dinamiškai augs. <...> Priklausomai nuo situacijos Europoje, metinio Lenkijos eksporto į Lietuvą augimo potencialą per artimiausius 3 metus vertinu apie 10 proc.“, – sakė H. Szymanskis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų