REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nesibaigiantys darbai, kaltės ir pareigos jausmas, amžinas skubėjimas kelia stresą ir įtampą. Kartais atrodo, kad padorumas ir atsakomybės jausmas reikalauja atsisakyti pramogų ir malonumų, o jei mėgaujatės jais – jaučiate sąžinės graužimą.

REKLAMA
REKLAMA

Pats laikas atsikratyti kaltės jausmo ir pradėti džiaugtis malonumais. Ne visada reikia sutikti daryti tai, ko nenorite – kartais labai sveika pasakyti "ne". Dozuotas egoizmas saugo mūsų sveikatą. Nėra reikalo daryti viską, ko iš mūsų reikalauja kiti. Turime atsirinkti pareigas nuo paslaugų, kurias galime, bet neprivalome teikti.

REKLAMA

Veikla arba darbas – tai būdas išsisukti nuo savianalizės, savo jausmų ar minčių. Vadinasi, jei jūs leidžiate laiką nieko neveikdamos, to negalima pavadinti tinginiavimu. Tiesiog jūs skiriate laiką savo apmąstymams, apgalvojimams ko norite iš gyvenimo, kas esate ir t.t.

Jei savaitgalio popietę praleisite lovoje su savo mylimuoju, to irgi negalima laikyti tinginiavimu. Tyrimais nustatyta, kad egzistuoja teigiamas gero sekso poveikis širdies sveikatai. Be to, moterų, kurios mylisi bent kartą per savaitę, organizme yra daugiau estrogeno negu tų, kurios mylisi retai. Estrogenai - tai moteriškieji lytiniai hormonai, kurie padeda užtikrinti gerą širdies ir kraujagyslių sistemos veiklą, sumažina "blogojo" cholesterolio kiekį, palengvina migrenos simptomus, šalina nemigą, saugo nuo depresijos.

Atsipalaiduokite, nebūkite tokios griežtos sau, pasilepinkite gyvenimo teikiamais malonumais ir gerai jauskitės!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų