REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Lietuvių širdis praėjusių metų pabaigoje spektakliu „Saltimbanco“ užkariavęs garsiausias ir brangiausias pasaulyje šou kūrėjas „Cirque du Soleil“ į Vilnių grįš su kitu kritikų ir viso pasaulio žiūrovų pripažintu bei vienu gražiausiu spektakliu „Alegría“. Kanados šou giganto trupė Vilniaus „Siemens“ arenoje 2013 metų balandžio 18-20 dienomis surengs tris pasirodymus.

Lietuvių širdis praėjusių metų pabaigoje spektakliu „Saltimbanco“ užkariavęs garsiausias ir brangiausias pasaulyje šou kūrėjas „Cirque du Soleil“ į Vilnių grįš su kitu kritikų ir viso pasaulio žiūrovų pripažintu bei vienu gražiausiu spektakliu „Alegría“. Kanados šou giganto trupė Vilniaus „Siemens“ arenoje 2013 metų balandžio 18-20 dienomis surengs tris pasirodymus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Praėjusiais metais labai džiaugiamės, kai galėjome savo žiūrovams pranešti, jog atvežame jiems vieną nuostabiausių pasaulyje žmogaus sukurtų reginių. Parodėme Lietuviams „Cirque du Soleil“ spektaklį „Saltimbanco“. Šiemet džiaugiamės dar labiau: džiaugiamės, kad visą pasaulį apkeliavęs šou gigantas praėjus tik kiek daugiau nei metams nuo paskutinio vizito, grįžta su kitu, vienu nuostabiausių jų kūrinių laikomu šou „Alegría“, kuris yra visiškai kitoks kūrinys nei „Saltimbanco“. Visiškai kitokie pasirodymo numeriai, kostiumai, muzika... tai kitokie įspūdžiai ir nauja patirtis“, – sako „Seven Live“ vadovas Juras Vėželis.

REKLAMA

„Alegría“ šiais metais Londone vykusioje viso pasaulio renginių organizatorių konferencijoje buvo išrinktas pačiu geriausiu metų šou. Tai klasikinis „Cirque du Soleil“ spektaklis, kurį nuo jo premjeros 1994 metais visame pasaulyje jau matė daugiau nei 10 mln. žiūrovų.

„Alegría“ – tai ispanų kalbos kilmės žodis, reiškiantis pakilią nuotaiką ir džiaugsmą. Nepamirštamą spektaklį kuria tarptautinė profesionaliausių 55 artistų ir muzikantų trupė, surinkta iš 15 šalių. „Alegría“ – tai barokinio ir operinio stiliaus „Cirque du Soleil“ kūrinys, kuriame neišdildomus įspūdžius ir užburiantį vaizdą kuria spalvingi kostiumai, originali gyvai atliekama muzika ir, svarbiausia, sudėtingi unikalūs artistų numeriai, pribloškiantys atletiškumu bei artistiškumu. Sudėtingi, nežemiškais vadinami pasirodymai – tai neįtikėtino artistų talento, įgūdžių, jėgos, greičio ir elegancijos derinys.

REKLAMA
REKLAMA

2,5 val. trukmės spektaklyje rodomi kvapą gniaužiantys akrobatiniai numeriai, tarp kurių dramatiškas ir itin sudėtingas sinchroninių trapecijų numeris bei labai daug fizinių jėgų reikalaujantis ir artistų gyvybei pavojingas akrobatinis numeris ant į daugiau nei 12 metrų aukštį iškeltų strypų. Čia ir ugnies peilių šokis, kurio metu du vikrūs artistai, pavojingai manipuliuodami ugnimi, publikai pristato autentišką ritualinį Mongolijos šokį. Jaunystės gyvybingumas atsiskleidžia greito tempo specialiame gimnastikos numeryje, kuris yra puikus tobulos sinchroninės choreografijos ir akrobatikos ant tramplino derinys, o rusiškų strypų numeryje akrobatai šokinėja ir atlieka saltus ore kojomis nusileisdami vos ant 10 cm skersmens kolegų pečių laikomų strypų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sakoma, kad „Alegría“ – tai daugiau nei spektaklis... tai jaudinantis ir unikalus išgyvenimas, kuris užburs bet kokio amžiaus žiūrovą.

Išankstinė prekyba bilietais į „Cirque du Soleil“ spektaklį „Alegría“ išskirtinai tik cirko klubo nariams prasidės rugpjūčio 26 d., sekmadienį (tapti cirko klubo nariu galima adresu www.cirqueclub.com). Išankstinė prekyba bilietais „Tiktos“ klubo nariams prasidės rugpjūčio 27 d., pirmadienį.

Viešoji prekyba bilietais, kurių kaina nuo 129 litų, startuos rugpjūčio 29 d., trečiadienį, 10 val. Bilietus platina „Tiketa“.

REKLAMA

„Cirque du Soleil“ spektaklį „Alegría“ Vilniuje organizuoja didžiausiai šalyje pramogų verslo kompanijų grupei „SEVEN Entertainment“, vienijančiai įvairiose pramogų srityse pirmaujančias Lietuvos bendroves, kurios užsiima arenų valdymu, renginių organizavimu ir bilietų platinimu, priklausanti bendrovė „Seven Live“.

Apie „Cirque du Soleil“

Kanados cirko „Cirque du Soleil“ istorija prasidėjo 1984 metais nuo 20 gatvės artistų komandos. Šiandiena „Cirque du Soleil“ – tai didžiulė organizacija, kurianti aukščiausio lygio meninius pasirodymus. Kompanijoje dirba 5 tūkst. darbuotojų, tarp kurių daugiau nei 1300 artistų iš daugiau nei 50 skirtingų pasaulio valstybių.

„Cirque du Soleil“ jau pradžiugino ir stebuklą padovanojo daugiau nei 100 mln. gyventojų daugiau nei 300 skirtingų miestų šešiuose planetos kontinentuose. Daugiau informacijos apie „Cirque du Soleil“ rasite adresu www.cirquedusoleil.com.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų