REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Sostinėje veikiančio viešbučio „AirInn Vilnius“ įsteigtą solidžią 10 tūkst. litų premiją pirmadienį atsiėmęs Londono olimpiados bronzos medalio laimėtojas Aleksandras Kazakevičius tvirtino, kad dėmesio jam šiuo metu tikrai netrūksta.

REKLAMA
REKLAMA

„Visas dienos grafikas užpildytas įvairių susitikimų, pagerbimų, televizijos laidų, pokalbių“, - pasakojo neseniai iš Turkijoje vykusios atstatomosios stovyklos grįžęs 26 metų svorio kategorijos iki 74 kg imtynininkas.

REKLAMA

„Prieš ketverius metus Pekino olimpinėse žaidynėse bronzos medalį laimėjo imtynininkas Mindaugas Mizgaitis. Iš šono stebėjau visą tą šlovę ir kažkiek įsivaizdavau, kaip tai atrodo, - kalbėjo A. Kazakevičius. – Kai tapau bronzos medalininku pats, žinojau, kad sulauksiu daug dėmesio. Jo netrūksta, žmonės gatvėse atpažįsta, pasisveikina, prašo nusifotografuoti.“

– Ar dėmesys nepradėjo varginti?

– Dėmesys truputį vargina, bet tai mūsų darbo dalis. Reikia, kad žmonės matytų ir džiaugsmą, ir emocijas, taip pat kaip ir mūsų sunkų darbą. Malonu po tokio sunkaus darbo sulaukti tokio dėmėsio.

REKLAMA
REKLAMA

– Olimpinę bronzą laimėjote pamušta akimi. Ar viskas gerai sugijo?

– Jau kai grįžau iš olimpiados akis beveik buvo užgijusi.

A. Kazakevičius ir triumfas (nuotr. Balsas.lt/Aurimo Kuckailio)A. Kazakevičius ir triumfas (nuotr. Balsas.lt/Aurimo Kuckailio)

– Pirmą kartą karjeroje gaunate verslo rėmėjų premijas. Ar neapmaudu, kad tokių iniciatyvų taip mažai?

„Airinn“ viešbutis buvo numatęs premijas prieš olimpiadą, skatino siekti aukštų rezultatų. Po olimpiados ir šio renginio kiti verslininkai tikrai atkreips dėmesį į šią iniciatyvą. Tai ir reklama jiems. Nepasididžiuosime, ateisime ir pareklamuosime. Tik kad žmonėms daugiau džiaugsmo suteiksime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Reklama imtynių sporto šakai jau buvo kai M. Mizgaitis laimėjo bronzą, ar išties tikitės, kad daugiau pritrauksite vaikų?

– Kuo daugiau medalių, tuo geriau. Jei iš kiekvienos olimpiados parvešime po medalį, tikrai ši sporto šaka išpopuliarės. Bus daug imtynininkų, kurie norės olimpinės šlovės. Kiekvienam įmanoma tai padaryti, jei tik dirbs, atiduos visas jėgas sportui.

– Populiarus klausimas pastaruoju metu apie bazes. Ar imtynininkus treniruočių sąlygos tenkina?

– Turime šiltą, gerą, universalią imtynių salę „Sportimos“ manieže. Tikrai neturime kuo skųstis. Galime tik skųstis treniruočių partnerių stoka. Tikimės, kad ateis daugiau vaikų į imtynes, kurie augtų, siektų ir atsiras konkurencija. Rezultatai atsiranda tik esant konkurencijai.

REKLAMA

– Ar jau pradėjo treniruotis?

– Reikia „įsivažiuoti“. Nuo rugsėjo mėnesį Vokietijoje pradedu kovas imtynių Bundeslygoje. Reikės vėl būti geros sportinės formos. Jau noras yra sportuoti. Atostogavau, tai pasižiūrėjęs į veidrodį sakiau sau: „Viskas, reikia jau sportuoti“. Po olimpiados dar rimtai nesitreniravau, kad būčiau šiek tiek „išalkęs“.

– Ar įmanoma kitoje olimpiadoje pakilti dar aukščiau nei trečioji vieta?

– Įmanoma. Olimpinis elitas – aštuntukas. Reikia analizuoti, dirbti, ieškoti varžovų silpnų vietų. Ketveri metai – daug, galima bus pasiruošti.

REKLAMA

Londono olimpiadoje medalius iškovoję bokso, imtynių ir penkiakovės rungčių atstovai buvo apdovanoti dešimttūkstantinėmis premijomis. Sostinėje veikiantis viešbutis „AirInn Vilnius“ solidžias premijas įsteigė norėdamas padėti sportininkams ir toliau siekti aukščiausių rezultatų bei paskatinti verslininkus aktyviau remti lietuvių savo šalies sportą.

Trys iš penkių Lietuvos sportininkai, iškovoję medalius Londono olimpiadoje, yra „AirInn Vilnius“ remiamų sporto šakų atstovai. Olimpinį auksą iškovojusiai Laurai Asadauskaitei „AirInn Vilnius“  direktorė Lina Krištopaitytė įteikė 30 tūkst. litų premiją, Aleksandrui Kazakevičiui ir Evaldui Petrauskui, iškovojusiems bronzos medalius, įteikti 10 tūkst. litų apdovanojimai.

TAIP PAT SKAITYKITE:

Londono olimpiados medalininkai: verslo parama sportininkams gyvybiškai svarbi

A. Kazakevičius: per paskutinę kovą su viena akimi nieko nemačiau

Medalį iškovojęs A. Kazakevičius: bronzą galima ir pamušta akimi laimėti

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų