REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kitais metais valstybės biudžetas turėtų būti planuojamas remiantis šiemetiniu biudžetu ir atsipalaiduoti nebus galima, sako Premjeras Andrius Kubilius. Jo teigimu, nemažai papildomų išlaidų bus patirta ir dėl Lietuvos pirmininkavimo Europos Sąjungai (ES).

REKLAMA
REKLAMA

„Ruošiantis kitų metų biudžetui tik tiek norėčiau pasakyti, kad deficitas yra vis dar ne nulinis, taip kad mes negalime galvoti apie kokį nors atsipalaidavimą. Kitais metais nenumatome labai daug kokių nors papildomų ir stebuklingų pajamų valstybės biudžete, todėl iš tikrųjų planuojame didžiąją dalį išlaidų finansuoti pagal šių metų tvarką“, - pirmadienį po Vyriausybės pasitarimo sakė A. Kubilius.

REKLAMA

„Kitais metais laukia labai svarbus uždavinys Lietuvai - pirmininkavimas ES, šis prioritetas yra išskirtas atskira eilute, ir tam bus sutelktos reikalingos nemažos lėšos - kelių šimtų milijonų litų reikės. Visa kita matant labai aiškiai - ir ekonomikos perspektyvas, ir nelabai ramią situaciją ES bei euro zonoje, mes planuojame kitų metų biudžetą remdamiesi dabartinių metų biudžetu“, - pridūrė Premjeras.

Ministro Pirmininko kancleris Deividas Matulionis įvardino tikslią sumą, kurią Lietuvai kainuos pirmininkavimas ES - 214 mln. litų.

REKLAMA
REKLAMA

Kanclerio teigimu, kadangi Lietuvos pirmininkavimas bus orientuotas visų pirma į Briuselį ir įtakos stiprinimą jame, šiame mieste pirmininkavimo metu bus apie 100 papildomai dirbančių žmonių, kurie jau atrinkti.

Taip pat didelės išlaidos, pasak kanclerio, teks ir neformalių tarybų tiek Lietuvoje, tiek Briuselyje organizavimui.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų