REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Šeštadienį, rugpjūčio 25 d., paskutinį vasaros savaitgalį „drifteriai“ ir šios sporto šakos gerbėjai šventė pačiu tinkamiausiu būdu ‒ Kačerginės „Nemuno“ žiede įvyko trečiasis šalies čempionato etapas. Tarptautinėse varžybose šį kartą greta šeimininkų lietuvių dalyvavo ir sportininkai iš Latvijos, Baltarusijos bei Rusijos. Trečiasis etapas itin sėkmingas buvo „BMWFan“ komandai. Varžybas po atkaklios kovos laimėjo Andrius Vasiliauskas su 3 serijos BMW (E46), antroje vietoje liko Andrius Čibirka vairuojantis 3 serijos BMW (E30), trečiąja vieta turėjo tenkintis „Motoring“ klubui atstovaujantis latvis Erikas Ulassas.

REKLAMA
REKLAMA

Komentuodamas savo pasirodymą trečiajame „drifto“ čempionato etape, A. Vasiliauskas nebuvo linkęs sureikšminti antros pasiektos pergalės. Anot sportininko, tai vis dar yra sėkmės, o ne dėsningumas. „Šiame sporte niekuomet negali žinoti, kas nutiks. Automobilį susirinkau neseniai ir, tarkime, Kėdainiuose jisai mane pavedė, taip pat nesisekė ir EEDC varžybose Kaune“, ‒ prisiminė jis, pridurdamas, kad pagaliau yra patenkintas naujojo bolido technine būkle.

REKLAMA

Dviejų „BMWFan“ komandos narių susirėmime nebuvo apsieita be pakartojimo, tačiau ir per antrąją važiavimų seriją abiem pilotams išvengus klaidų, pergalė buvo skirta įvertinus balais. „Aš visuomet sakiau, kad noriu kada nors važiuoti kartu su Andriumi Čibirka. Finale šį kartą varžėsi du draugai, aš juk ir „driftint“ pradėjau bendraudamas su juo. Toks važiavimas buvo mano svajonė“, ‒ kalbėjo A. Vasiliauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Poriniai važiavimai prasidėjo nedidele gamtos staigmena visiems čempionato dalyviams – prasidėjo lietus. Nors jis truko vos 20 min. ir nebuvo itin stiprus, jo užteko, kad trasos danga taptų drėgna, taigi važiavimo sąlygos visiškai pasikeitė. Dėl slidžios dangos vairuotojai turėjo važiuoti žymiai lėčiau ir atsargiau, o tai, kaip vėliau paaiškėjo, buvo naudinga ne tokius galingus automobilius vairuojantiems ir mažiau patirties turintiems pilotams. Nutiko taip, kad Simas Sinkevičius iš tolimesnės kovos pašalino Darių Balį, latvis Jevgenijus Sapunas įveikė Mantą Kulvinską, o Valdas Vindžigelskis nugalėjo Evaldą Kovalenko.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Top8“ važiavimų metu varžybose įvyko nedidelis „kriminalas“, kuomet pakartotinio susirėmimo metu sekdamas paskui V. Vindžigelskio 3 serijos BMW (E30), A. Vasiliauskas kliudė priešininko automobilio kampą. Teisėjams skyrius pergalę „BMWFan“ komandos nariui, V. Vindžigelskis pareiškė protestą rodydamas į kliudytą automobilio kėbulą. Po ilgų teisėjų diskusijų su abiem vairuotojais, buvo skirtas pakartotinis, jau trečiasis važiavimas. Būtent šio susirėmimo metu įvyko retas lietuviškame „drifte“ nutikimas – A. Vasiliauskas nepažeisdamas taisyklių aplenkė pernelyg plačiai pirmajame posūkyje slydusį priešininką. Kovos baigtis buvo aiški.

REKLAMA

Kastytis Alekna (nuotr. Fotodiena.lt/Dmitrijaus Radlinsko)Kastytis Alekna (nuotr. Fotodiena.lt/Dmitrijaus Radlinsko)

Kvalifikacijos dalyvių sąraše šeštadienio popietę buvo net 31 dalyvis. Vienintelis svečias iš Baltarusijos Jurijus Hrebenšikovas rytinių treniruočių metu sulaužė varantįjį veleną. Sportininką Lietuvoje globojantis „Drifter.lt“ klubas greitai surado Kaune atsarginę detalę ir iki kvalifikacijos pradžios baltarusio „Toyota Alteza“ buvo „pakelta ant ratų“.

Rimtą avariją treniruočių metu patyrusiam Kasparui Skrindai pasirodymui kvalifikacijoje savo bolidą paskolino kolega Artūras Michailovas. Trečiajame etape vienu automobiliu taip pat dalinosi unikalus „šeimyninis“ sportininkų duetas Ervinas Arnaszusas ir Ieva Pečiulytė. Varžybose taip ir nepasirodė debiutantai broliai Jonas ir Egidijus Šilgaliai.

REKLAMA

Motoakrobatų pasirodymai (nuotr. Fotodiena.lt/Dmitrijaus Radlinsko)Motoakrobatų pasirodymai (nuotr. Fotodiena.lt/Dmitrijaus Radlinsko)

Treniruočių metu buvęs jaudulys pirmajai šalies „drifto“ čempionato merginai Ievai Pečiulytei trukdė ir kvalifikacijos metu. Pirmieji du važiavimai baigėsi apsisukimais, tačiau mergina pademonstravo rimtą užsispyrimą – paskutinis bandymas, nors ir pradėtas nedideliu greičiu visgi buvo sėkmingas, teisėjai jį įvertino 45 taškais. Kvalifikacijoje aplenkusi trečdalį dalyvių I. Pečiulytė užėmė 20-ąją vietą.

Ieva Pečiulytė (nuotr. Fotodiena.lt/Dmitrijaus Radlinsko)Ieva Pečiulytė (nuotr. Fotodiena.lt/Dmitrijaus Radlinsko)

„Svarbiausia, kad nelikau paskutinė, o ta užimta vieta nėra tokia reikšminga. Svarbiausia, kad įveikiau baimę. Reikia pratintis prie važiavimo didesniais greičiais, o Vilniuje tai padaryti tiesiog nėra kur“, ‒ savo pasirodymą kvalifikacijoje įvertino pati debiutantė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pirmąją vietą kvalifikacijoje užėmė visus tris važiavimus be klaidų prasukęs praėjusių metų „drifto“ karalius Andrius Čibirka. Paskutinįjį jo bandymą teisėjai įvertino didžiausiu šeštadienio varžybų dalyviams skirtų balų skaičiumi – 88. Nedaug nuo jo atsiliko keturiais balais mažiau surinkęs po dviejų etapų lyderio pozicijoje buvęs Mantas Kulvinskas, trečias su 82 įskaitiniais taškais liko Andrius Vasiliauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų