REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

24 metų vyras, kuris terorizavo nėščias moteris šokinėdamas joms ant pilvų ir smaugdavo iki sąmonės netekimo, buvo nuteistas kalėti iki gyvos galvos ir už grotų turės praleisti visą savo likusį gyvenimą.

REKLAMA
REKLAMA

Edinburgo teismas Jamesą Petersoną pripažino kaltu dėl trijų pasikėsinimų nužudyti, dviejų išprievartavimų ir vos trijų mėnesių amžiaus kūdikio užpuolimo. Vieną iš savo aukų jis daužė beisbolo lazda, badė peiliu ir grasino padegti apipurškęs aerozoliu, rašo dailymail.co.uk.

REKLAMA

Nuo J. Petersono nukentėjusi moteris teisme pasakojo, kad jis koja taip stipriai traiškė jai į pilvą, kai ši buvo nėščia, kad ant jo liko pėdos antspaudas. Kita moteris liudijo, kad ant jos kūno iki šiol matyti įkandimų žymės, kur J. Petersonas sukandžiojo ją prieš dvejus metus.

Moterys teigė, kad kaltinamasis ant jų pilvų, akivaizdžiai padidėjusių dėl nėštumo, „šokinėjo lyg ant batuto“. Visos trys aukos prisiekusiesiems tvirtino bijojusios, kad J. Petersonas jas nužudys.

REKLAMA
REKLAMA

22 metų nukentėjusioji pasakojo, kad J. Petersonas grasino ją padegti apipurškęs degiu purškikliu, sužalojo peiliu, pervažiavo automobiliu pėdą ir gąsdino, kad nužudys jos dar negimusį kūdikį, kurio ji tuo metu laukėsi. Taip pat jis primušė ją beisbolo lazda, tampė po žemę už plaukų, kandžiojo veidą. Galiausiai, apvyniojęs kaklą elektros laidais, nuplėšė drabužius ir išprievartavo.

Šios jaunos moters, kaip ir kitų J. Petersono aukų, asmenybė neatskleidžiama.

Antroji auka, kuriai užpuolimo metu buvo 20 metų, prisiminė, kaip J. Petersonas rankomis spaudė jai kaklą, kol ji nebegalėjo kvėpuoti iš prarado sąmonę. Mergina buvo nėščia, bet tai nesustabdė jos pilvą spardžiusio smurtautojo, kuris galiausiai apkandžiojo jos kūną ir išprievartavo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Trečioji jauna mama, per užpuolimą buvusi 23 metų amžiaus, taip pat išvardino gausybę būdų, įskaitant šokinėjimą ant pilvo, kuriais maniakas ją kankino, kai ji buvo maždaug keturis ar penkis mėnesius nėščia.

Visi nusikaltimai įvykdyti 2006–2010 metais.

Net ir laukdamas teismo J. Petersonas nenurimo ir nepradėjo gailėtis, bet ir toliau grasino savo aukoms. Vienai jis telefonu nusiuntė tokio turinio žinutę: „Aš perrėšiu tavo riebų snukį“. Kitai – „Aš užmušiu tave plikomis rankomis.“

Atsižvelgdamas į nusikaltimų pobūdį, jų pasikartojimą ir sadistišką J. Peterso asmenybę, teisėjas skyrė maksimalią bausmę – iki gyvos galvos.

REKLAMA

J. Petersonas galėtų būti paleistas į anksčiau, jei lygtinio paleidimo valdyba nuspręstų, kad jis nebekelia pavojaus ir gali būti stebimas laisvėje.

Škotijos parlamentas šiuo metu svarsto įstatymų pataisas, kurios teisėjams suteiktų teisę tokiais atvejais kaip šis nustatyti ilgesnes minimalias kalėjimo bausmes. Tai reikštų, kad lygtinis paleidimas negalėtų būti taikomas anksčiau, nei skirdamas bausmę nustatė bylos teisėjas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų