REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Rusijoje nuvilnijo kryžių niokojimo banga: pranešama apie išniekintus kryžius Archangelsko ir Čeliabinsko regionuose.

REKLAMA
REKLAMA

Tokį vandalų elgesį šeštadienį viešai pasmerkė Maskvos patriarchas, praneša lenta.ru. Aukščiausiojo dvasininko teigimu, toks elgesys negali būti laikomas smulkiu nusikaltimu ar išdaiga, tai padarę žmonės turi būti nubausti griežtai. Dvasininkai išsakė griežtą poziciją dėl šių įvykių ir teigė, kad toks elgesys yra sąmoningas noras įžeisti tikinčiųjų bendruomenę, tyčiotis iš šventų simbolių. Kol kas nė vienas vandalas nebuvo surastas.

REKLAMA

Neseniai Ukrainos feminisčių judėjimo „Femen“ aktyvistės Kijeve surengė akciją Rusijos pankroko grupės „Pussy Riot“ narėms, teisiamoms už „maldą“ Kristaus Išganytojo cerkvėje Maskvoje, remti, praneša „Interfax-Ukraina“.

Agentūros duomenimis, „Femen“ aktyvistės nupjovė ir nuvertė medinį kryžių Ukrainos sostinės centre, prie Nepriklausomybės aikštės. Jis buvo pastatytas per 2004-2005 metų „oranžinę“ revoliuciją.

„Šiuo aktu „Femen“ ragina visas sveikas visuomenės jėgas išpjauti iš smegenų sutrūnijusius religinius prietarus, kurie yra diktatūros atrama ir kliudo įtvirtinti demokratiją bei moterų laisvę“, - cituoja feminisčių pareiškimą „Korrespondent.net“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų