REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Penktadienį Graikijos opozicija apkaltino vyriausybę, esą toji rengiasi išparduoti neapgyventas salas Egėjo ir Jonijos jūrose, siekdama padengti skolas. Tačiau ministrų kabinetas paneigė tokius spėliojimus, informuoja „RIA Novosti“.

REKLAMA
REKLAMA

Penktadienį laikraštis „Le Monde“ publikavo Graikijos vyriausybės vadovo Antonis Samaras interviu, kuriame teigiama, esą Graikija gali parduoti arba išnuomoti jai priklausančias negyvenamas salas, siekdama padengti milžinišką valstybės skolą.

REKLAMA

Radikaliųjų kairiųjų susivienijimas SYRIZA, pralaimėjęs birželio mėnesį rinkimus Graikijoje A. Samaro partijai labai nežymiu atotrūkiu, savo pareiškime pacitavo Prancūzijos laikraščio antraštę, kur kalbama apie Graikijos salų pardavimą. „Laikydamasis savo dogmos “Viskas išparduodama„ ponas A. Samaras paskelbė netgi apie planuojamą salų išpardavimą“, – teigiama opozicijos pareiškime. SYRIZA nuomone, šalis, žūtbūt siekdama įvykdyti Europos Sąjungos ir Tarptautinio valiutos fondo kreditorių reikalavimus, galiausiai taps „rojumi stambiam kapitalui ir pragaru savo gyventojams“.

REKLAMA
REKLAMA

Vyriausybės atstovas Simos Kedikoglu pareiškė, kad laikraštis klaidingai interpretavo Graikijos premjero žodžius. Anot atstovo, premjeras kalbėjo ne apie pardavimą, o apie kapitalo panaudojimą. „Juolab kad laikraštis „Le Monde“ suskubo pataisyti klaidingą antraštę, pastebėjo vyriausybės atstovas.

Ministrų kabinetas pranešime taip pat pateikė citatą iš premjero interviu, kur teigiama: „Mes neturime privačių salų, tik nedideles uolėtas saleles, negyvenamas salynų daleles. Komercinis salų panaudojimas gali būti įmanomas tik tuo atveju, jeigu tai nepažeis nacionalinio saugumo interesų. Jokiu būdu nekalbama apie jų išpardavimą, o apie tai, kaip paversti negyvenamą žemę kapitalu, kuris uždirbtų pajamų už protingą kainą“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų