REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vakar 15-oje Lietuvos miestų ir 26-iose prekybos tinklo MAXIMA parduotuvėse startavo socialinė akcija „Būk pirmūnas“. Tris dienas truksianti akcija nustebino gausiu dalyvių skaičiumi, jau pirmą dieną buvo surinkta prekių už daugiau nei 40 tūkst. litų. Prekybos tinkas MAXIMA akcijai padovanojo 400 kuprinių, kurių vertė siekia pusė per visų per pirmąją dieną surinktų lėšų – 20.000 Lt.

REKLAMA
REKLAMA

Marijampolėje prieš ketverius metus užgimusi socialinė akcija „Būk pirmūnas“, kurios pagrindinis tikslas paremti mokyklinėmis prekėmis sunkiai besiverčiančias šeimas, išaugo į nacionalinį lygmenį. Šiemet akcijos globėju tapo Prezidentas Valdas Adamkus. „Sveikinu su pradėta akcija, džiaugiuosi, kad ne viena vietovė jau yra prisijungusi prieš šios iniciatyvos ir aš tikiuosi, kad surinkta parama jaunajai kartai padės pradėti mokslus ir pastatyti savo gyvenimą ant tvirtų pagrindų. Tai yra pavyzdys, kaip reikia rūpintis ateitimi“, – kalbėjo jo ekscelencija.

REKLAMA

Ketvirtus metus iš eilės vyksiančios socialinės akcijos „Būk pirmūnas“ vienas iš organizatorių Ramūnas Burokas pažymi, kad šeimos ruošdamos savo atžalas naujiems mokslo metams susiduria su finansiniais sunkumais, ypač tos, kuriose auga daugiau vaikų ir gaunamos pajamos yra nedidelės.

Socialinės akcijos „Būk pirmūnas“ metu jaunimo organizacijų savanoriai prekybos tinklo MAXIMA parduotuvėse dalindami akcijos skrajutes, ragina žmones prisidėti prie akcijos bei mokyklinėmis prekėmis paremti vaikus iš sunkiai besiverčiančių šeimų. Visos akcijos metu surinktos mokyklinės prekės, bendradarbiaujant su savivaldybių socialinių reikalų skyriais, seniūnijų socialiniais darbuotojais bei socialinės pagalbos centrais, pas vaikus pateks dar iki Rugsėjo 1-osios dienos. Pasak akcijos organizatorių, per trejus akcijos metus paramos mokyklinėmis prekėmis buvo surinkta už daugiau nei 70 tūkst. litų.

REKLAMA
REKLAMA

„Būk pirmūnas“ palaikome nuo pat pirmosios akcijos vykusios prieš ketverius metus ir visada mielai bendradarbiaujame su jos organizatoriais. Šiemet, gavę informacijos iš akcijos organizatorių, kad vaikams iš sunkiai besiverčiančių šeimų labiausiai trūksta kuprinių, nusprendėme būtent jas ir skirti. Tikimės, kad mūsų visų pastangų dėka daugiau mokinių rugsėjo 1-ąją į mokyklas žygiuos su šypsenomis veiduose“, – teigė MAXIMA Įvaizdžio ir komunikacijos departamento direktorė Lina Muižienė.

„Mes suprantame, jog valstybė negali visiems skirti paramos, o vaikų, kurie išties nori mokytis ir nori jaustis gerai mokykloje daug. Todėl akcijos metu mes prašome žmonių, kad nupirktų pieštukų, trintukų, sąsiuvinių ir kitų mokyklai skirtų reikmenų. Praeiviams tai tik dėžutė su vandeniniais dažais, o vaikas mokykloje su jais galbūt nupieš savo svajonę ir ją įgyvendins“, – pasakojo R.Burokas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų