REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Penktadienio rytą Prezidentė Dalia Grybauskaitė išlydėjo Lietuvos sportininkus į Londono parolimpines žaidynes, kuriose dalyvauja atletai su fizine ir regėjimo negalia. Šalies vadovė Prezidentūros rūmuose Lietuvos delegacijos vėliavnešiui, disko metikui ir rutulio stūmikui Rolandui Urbonui iškilmingai įteikė valstybės vėliavą.

REKLAMA
REKLAMA

„Jūs esate antroji mūsų olimpiečių banga. Sveikinu iškovojus teisę atstovauti Lietuvai pasaulinėje sporto šventėje. Tikiuosi, kad jūs sėkmingai perimsite estefetę iš mūsų olimpiečių. Įteikiu jums Lietuvos vėliavą, kaip Prezidento ir visos valstybės dovaną. Nešini valstybės vėliava laimėsite visi, nesvarbu, kokių rezultatų pasieksite. Jau vien tai, kad Lietuvos vėliava Londone bus jūsų rankose, yra mūsų visų laimėjimas“, - išlydėdama parolimpiečius sakė Prezidentė.

REKLAMA

Pasak D. Grybauskaitės, Lietuva didžiuojasi savo sportininkais, nes tie, kurie įveikė pačius aukščiausius atrankos barjerus, jau yra tarp geriausiųjų. Šalies vadovė pažymėjo, kad parolimpiečiai savo kovingumu ir ryžtu įkvepia visus.

Parolimpiečių palydėtuvėse dalyvavo ir Londono olimpinių žaidynių čempionė penkiakovininkė Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė. „Jūsų nedaug, bet jūs esate stiprūs. Linkiu ištvermės, greitumo ir vikrumo. Svarbiausia, kad jūs būtumėte geros nuotaikos, nepasiduotumėte ir kovotumėte iki galo“, - parolimpiečiams linkėjo olimpinė čempionė.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos parolimpinio komiteto (LPOK) prezidentas Vytautas Kvietkauskas pažymėjo, kad šalies sportininkai į parolimpines žaidynes Prezidentūros rūmuose išlydimi pirmą kartą. Parolimpiečiai Prezidentei įteikė juostą ir medalį.

Žaidynėse Lietuvai atstovaus 11 sportininkų: golbolo (aklųjų riedulio) komanda, kurią sudaro šeši nariai, keturi lengvaatlečiai bei vienas plaukikas.

Iš viso per penkerias parolimpines žaidynes Lietuvos sportininkai yra iškovoję 30 medalių - 4 aukso, 11 sidabro ir 15 bronzos (Barselonoje - 7, Atlantoje - 11, Sidnėjuje - 3, Atėnuose - 7, Pekine - 2).

Londono parolimpinės žaidynės vyks rugpjūčio 29 - rugsėjo 9 dienomis.

TAIP PAT SKAITYKITE:

Parolimpiada: neįgaliųjų aukso medalis vertas penkiskart mažiau

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų