REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Septyniskart prestižinių daugiadienių dviračių lenktynių „Tour de France“ nugalėtojas Lance'as Armstrongas pralaimėjo kovą su dopingo kontrolieriais. 40 metų amerikietis už draudžiamų medžiagų vartojimą praras visus iškovotus titulus ir neteks teisės toliau dalyvauti profesionalų lenktynėse.

REKLAMA
REKLAMA

Apie tai ketvirtadienį paskelbė JAV antidopingo agentūros vadovas Travisas Tygartas.

„Tai liūdna diena visiems, kurie myli sportą, – sakė T. Tygartas. – Jeigu troškimas laimėti bet kokia kaina liks nenubaustas, tai gali neigiamai paveikti sporto varžybų teisingumą ir saugumą.“

REKLAMA

JAV antidopingo agentūra (USADA) apkaltino sportininką, kad šis nuo 1999 iki 2005 metų vartojo draudžiamas medžiagas. Dviratininkas pateikė keletą apeliacijų, paskutinė buvo atmesta vos prieš pora dienų.

Oficialiai L. Armstrongas patvirtino, kad nemėgins daugiau ginčyti kaltinimus. „Žinau, kas laimėjo septynis „Tour de France“. Tai pačios sunkiausios lenktynės pasaulyje, jose laimėjo stipriausias. Ir niekas to negali pakeisti. Juo labiau Travisas Tygartas“, – teigė legendinis dviratininkas.

REKLAMA
REKLAMA

USADA birželį pareiškė, kad turi įrodymų, esą L. Armstrongas vartojo draudžiamus preparatus, o šį faktą patvirtino ir buvę amerikiečio komandos draugai. Agentūros teigimu, dviratininkas vartojo hormoną eritropoetiną (EPO), steroidus, jam buvo atliekamas kraujo perpylimas.

Savo kaltę neigiantis sportininkas tvirtino, kad Antidopingo agentūra vykdo taip vadinamą „raganų medžioklę“, tačiau atsisakė teikti apeliaciją Sporto arbitražo teismui (CAS).

„Kiekvieno žmogaus gyvenime ateina akimirka, kai reikia pasakyti „gana“. Man šis laikas atėjo dabar“, - sakė L. Armstrongas. Dviratininkas priminė, kad visi jo dopingo kontrolės testai, paimti varžybų metu, buvo neigiami.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų