REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pamirškite skraidančius automobilius. Iš tiesų ateityje, apie kurią dauguma mūsų kartais linkę pasvajoti visi sklęs virš žemės džedajų stiliaus ore kybančiais motociklais, kuriuos jau kadaise buvo galima matyti pirmosiose fantastinių filmų epopėjos „Žvaigždžių karai“ dalyse. Prieš savaitę Manheteno Byče įsikūrusi kompanija „Aerofex“ paskelbė vaizdo klipą, kuriame užfiksuota kaip jų sukurta skraidyklė su oro pagalve sklendžia suskeldėjusio rudo paviršiaus dykumoje, vos keletą centimetrų pakilusi nuo žemės.

REKLAMA
REKLAMA

Pakilimą šiais įdomiai transporto priemonei suteikia du apačioje įrengti cilindriniai motorai besisukantys priešingomis. Pilotas sklandantį motociklą valdo palinkdamas į kairę arba į dešinę, taigi labai panašiais kaip ir įprastą dviratę transporto priemonę. Greta klipo pridėtoje antraštėje kompanijos atstovai taip pat tikina sumontavę įrangą, kuri leidžia šiukšles ir dulkes toliau nuo vairuotojo. Panašu, kad būtent pastaroji problema buvo viena iš didžiausių kuriant rotorines transporto priemones praeityje.

REKLAMA

Remiantis „Aerofex“ pateikiamu skrydžių žurnalu ties sklandančio motociklo projektu kompanija dirba mažiausiai nuo 2008 m. Tame pačiame žurnale įregistruoti ir visi šiai transporto priemonei atlikti patobulinimai, taigi visi norintys gali sekti konstruktorių pasiektą progresą. Antra vertus, kaip kompanijos atstovai sakė „Innovation News Daily“ serijinės gamybos sklandantis motociklas artimiausiu metu nepasieks. Vietoje to, koncepcinė transporto priemonė bus naudojama naujų nepilotuojamų sklandytuvų testams.

REKLAMA
REKLAMA

„Aerofex“ motociklas su oro pagalve yra nauja tokios idėjos versija, kaip pažymėjo buvęs Amerikos sraigtasparnių asociacijos techninis direktorius Johnas M. Davisas, sklandančių transporto priemonių projektus įgyvendinti bandomi jau nuo šeštojo ar septintojo dešimtmečio. Kalbėdamas su „Los Angeles Times“ žurnalistais jis sakė, kad „Aeforex“ įkūrėjo ir vyriausiojo techninio darbuotojo Marco De Roches pasiekimai jam daro įspūdį, nežinia ar jis įveiks „o kas toliau?“ išbandymą.

„Žiūrėti į šią transporto priemonę ir matyti, kaip ji yra valdoma yra žavingas reginys, tačiau nežinia, ar atsiras jai tinkamos unikalios misijos, kurios užtikrintų projekto ištobulinimą“, - kalbėjo J. M. Davisas taip pat pridurdamas, kad dėl savitos konstrukcijos tokiam sklandytuvui yra sudėtinga skristi dideliu greičiu arba aukštai nuo žemės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų