REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Euro zonos šalių ekonominiai ir finansiniai sunkumai vidutinėje perspektyvoje išliks, šiais ir kitais 2013 metais bendrasis euro zonos BVP toliau smuks, prognozuoja JAV bankas „Citigroup“ savo ataskaitoje, kurią ketvirtadienį skelbia Londono Sitis.

REKLAMA
REKLAMA

„Citigroup“ specialistų nuomone, dėl išliekančių sunkumų Graikija bus priversta pasitraukti iš euro zonos per artimiausius 12-18 mėnesių. Tačiau dabartinė situacija tokia nestabili ir nenuspėjama, jog Graikija gali palikti euro zoną dar iki šių metų pabaigos - rugsėjį-spalį, pastebi jie.

REKLAMA

„Jeigu Graikija atsisakytų euro ir susigrąžintų savo nacionalinę valiutą, jos kursas nukristų 60 proc., o tai gerokai paspartintų infliacijos augimą 2013-2016 metais“, - pabrėžiama ataskaitoje.

„Tikslus Graikijos pasitraukimo iš euro zonos mechanizmas kol kas neapibrėžtas. Mūsų nuomone, Graikijos valdžia įves kapitalo judėjimo kontrolės priemones, nustatys apribojimus pinigų atsiėmimui iš bankų sąskaitų“, - pastebi banko analitikai.

Kartu jie neatmeta galimybės, kad tam tikras laikinąsias apribojamąsias priemones savo finansinėse sistemose įves ir kitos euro zonos šalys.

Apskritai, banko nuomone, Europos Sąjungos laukia sudėtingi laikai, kai „dominuos neapibrėžtumas ir nežinia“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų