REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Banko „Snoras“ buvę savininkai pumpavo pinigus iš banko į asmenines sąskaitas, paskolų garantijas ir netikrus nekilnojamojo turto sandorius naudodami užjūrio sąskaitų tinklą, teigė banko „Snoras“ administratorius Londono teisme, rašo „Bloomberg“.

V. Antonovas ir R. Baranauskas naudojo bankus, įskaitant HSBC ir „Julius Baer“ tam, kad pervestų „Snoro“ turtą kaip paskolų garantijas įmonėms, priklausančioms ar siejamoms su V. Antonovu, teigiama ieškinyje, kuris paviešintas vakar. Kai kurios iš paskolų nebuvo apmokėtos, o vertybiniai popieriai buvo suklastoti.

„Snoro“ bankas duoda į teismą savo buvusius savininkus dėl 492 mln. eurų. Pasak Lietuvos pareigūnų, bankininkai klastojo dokumentus ir sąskaitas, kad galėtų išplauti bent 1,7 mlrd. litų.

V. Antonovo ir R. Baranausko atstovai atsisakė komentuoti ieškinį.

Pasak ieškinio, kaltinamieji turėjo įmonių Dominikos Respublikoje, Kaimanų salose, Kipre, Belize ir Bahamuose tam, kad išvengtų susekimo.

REKLAMA
REKLAMA

V. Antonovas įsakė „Snorui“ mokėti per didelę ir komerciškai nepateisinamą kainą už nuosavybę Rygoje, kuri priklausė jo įmonėms, ar buvo susijusios su juo, kas lėmė mažiausiai 17 mln. eurų nuostolį bankui, teigiama ieškinyje.

Vieno sandorio metu, su V. Antonovu siejama įmonė „Bandiron“ nusipirko „Latvijas Krajbanka“ būstinę iš „Red Projekts“ už 5,9 mln. latų ir po trijų dienų pardavė „Snorui“ už 23,2 mln. latų, pranešama ieškinyje.

Dalis pinigų, kurie turėjo būti pervesti, nuėjo į „AirBaltic“, avialinijas, kurios iš dalies priklauso įmonei, siejamai su V. Antonovu, sakoma ieškinyje.

Pinigai taip pat buvo pervesti iš V. Antonovui priklausiusio „Latvijas Krajbanka“ į „Gemini“ investicijų fondą, teigiama ieškinyje. „Gemini“ yra įmonė, kuri arba priklauso, arba yra siejam su V. Antonovu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų