REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kaip Valstybinę maisto ir veterinarijos tarnybą informavo VšĮ „Ekoagros”, ankstesni UAB ,,Švenčionių vaistažolės” ekologinių žaliavų tiekėjai Lenkijoje buvo sertifikuojami nekompetentingos sertifikavimo įstaigos, kuriai šiuo metu yra panaikinta laukinės augalijos rinkimo sertifikavimui suteikta veiklos akreditacija.

REKLAMA
REKLAMA

Nacionaliniame maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo institute ištyrus ekologiškų čiobrelių arbatos (partijos numeris Nr. L081205, pagaminimo data 2012-05-07, tinka vartoti iki 05-2015) ir ekologiškų ramunėlių arbatos (partijos numeris Nr. L061203, pagaminimo data 2012-03-05, tinka vartoti iki 03-2015) mėginius, laboratoriniais tyrimais čiobrelių arbatoje nustatyta pesticido metamitrono (0,58±0,29 mg/kg), o ekologiškoje ramunėlių arbatoje - pesticido fonofoso (0,1±0,05 mg/kg) likučių, nors ekologinėje produkcijoje pesticidų likučių negali būti randama.

REKLAMA

Atsižvelgus į laboratorinių tyrimų rezultatus, arbatos gamintojui UAB ,,Švenčionių vaistažolės”, uždrausta realizuoti sandėlyje sulaikytas ekologiškas čiobrelių ir ramunėlių arbatos partijas - atitinkamai 87 kg ir 67 kg, bei nurodyta nedelsiant surinkti iš rinkos išplatintą produkcijos dalį. Be to, įmonei uždrausta gamyboje naudoti pesticidais užterštą ekologiškų čiobrelių ir ramunėlių žaliavą (iš viso 267 kg).

Atsižvelgiant į tai, kad ekologišką žaliavą UAB ,,Švenčionių vaistažolės” įsigijo iš Lenkijos įmonės „Runo Sp. z.o.o”, Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba apie nesaugią čiobrelių ir ramunėlių arbatą informavo Europos Komisiją Skubių pranešimų apie nesaugų maistą ir pašarus sistema RASFF.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų