REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Jau pasakojome apie pigią nakvynę, transportą ir maisto kainas Berlynę. Dabar jūsų dėmesiui antroji Viktorijos G. pasakojimo dalis apie tai, ką spėsite pamatyti Berlyne per tris viešnagės dienas.

REKLAMA
REKLAMA

Reichstagas. Reichstago pastate nuo 1999 metų vėl dirba Vokietijos parlamentas – Bundestagas. Kas buvo iki tol, žinome, tad belieka apsilankyti ir įsitikinti savo akimis, kaip puikiai dera sena ir nauja.

REKLAMA

Berlynas (nuotr.makalius.lt) (nuotr. Gamintojo)Berlynas (nuotr.makalius.lt) (nuotr. Gamintojo)

Kaip patekti į Reichstagą? Visų pirma, teks užsiregistruoti. Tai galite padaryti arba internetu arba vietoje. Internetu registruojantis paprastai tenka laukti 2-3 d., vietoje – 2-3 valandas. Kitoje gatvės pusėje „konteineryje“ įsikūręs mini ofisas, kur galėsite užsiregistruoti.  Registracijai būtina pateikti asmens dokumentus (tapatybės kortelę arba pasą). Po registracijos eisite į kitą gatvės pusę prie paties Reichstago. Ten jus pasitiks apsauga. Patikrinimas labai panašus, kaip patenkant į LR Seimą. Visur palydi paslaugūs darbuotojai. Prieš einant ant stogo, nepamirškite pasiimti ausinių su įrašu pasakojančiu viską, ką matysite aplink. Aparatas įsijungia pats, priėjus tam tikrą vietą paprašo stabtelti ir pasigirsta pasakojimas. Beje, įgarsinta keliomis kalbomis, tarp jų anglų, rusų.

REKLAMA
REKLAMA

Pateksite į didžiulį, modernų stiklinį kupolą ant stogo. Įspūdinga! Pamatysite ir išgirsite labai įdomių dalykų apie Berlyną. Beje, įėjimas į Reichstagą nemokamas.

Berlynas (nuotr.makalius.lt) (nuotr. Gamintojo)Berlynas (nuotr.makalius.lt) (nuotr. Gamintojo)

Brandenburgo vartai. Pirma draugės replika: „na visai vaizduotės neturi, tokie pat, kaip Briuselyje“. Vaizdas daug kartų matytas istorijos vadovėliuose, atvirutėse, bet vieta įdomi. Aikštėje už vartų galėsite nusifotografuoti su kariais, už 2 eurus jums uždės senovinius antspaudus ant atvirutės (duoda vietoje), papasakos, kam buvo skirtas kiekvienas antspaudas. Čia pat atliekami įvairūs gatvės „performancai“, fotografuojasi turistai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šarlotenburgo rūmai. Labiausiai sužavėjo jų sodai, o nustebino prie pat rūmų esantis pastatas, kuris visiškai „iškrito iš konteksto“ ir priminė pietietiškos architektūros pavyzdį. Palmių pamatyti tikrai nesitikėjom. Parko pabaigoje yra ežeras, kuriame jūsų duonos gabaliuko lauks kelios gulbės ir antytės. Beje, pačiuose rūmuose yra įdomių ekspozicijų, o soduose yra karalienės Luizės mauzoliejus.

Berlynas (nuotr.makalius.lt) (nuotr. Gamintojo)Berlynas (nuotr.makalius.lt) (nuotr. Gamintojo)

Potsdamo aikštė. Ieškojome tiesiog gražios aikštės, o radom tikrą „dirbtinę realybę“. Ėjome, netyčia pamatėme steriliai susodintus medžius vazonuose, vidutinio aukščio dangoraižių apsuptyje. Nusprendėme kyštelėti nosį ir visiškai atsitiktinai patekome į Potsdamo aikštę. Virš mūsų pakibo įspūdingo dydžio kupolas, prieš akis fontanas, šonuose, prie minėtų „dangoraižių“ prisiglaudusios kavinės, restoranėliai, daugybė žmonių. Potsdamo aikštė – dirbtina, sterilu, šiuolaikiška, erdvu ir kažkur „ne čia“. Būtina pamatyti. Beje, vėlai vakare kupolas keičia spalvas – įdomus vaizdas.

REKLAMA

Berlynas (nuotr.makalius.lt) (nuotr. Gamintojo)Berlynas (nuotr.makalius.lt) (nuotr. Gamintojo)

Aleksandro aikštė. Mums sakė, kad čia verda gyvenimas, renkasi jaunimas, daug kavinių, parduotuvių... Pamatėme slogų, pilką, sunkų, betoninį darinį. Nežinau, kaip net pavadinti, geriau pasižiūrėti arba nežiūrėti. Vaikštant aikštės apylinkėse, horizonte visą laiką į jus spoksos televizijos bokštas. Jei bus noro ir geras oras, į jį galima pasikelti (mokama).

Keliaujant link televizijos bokšto, išvysite raudonų plytų rotušę. Masyvi, aukšta, iš išorės nelabai graži ar įspūdinga. Atsiprašau visų architektūros mylėtojų, kuriems ji pasirodys stebinanti. Mūsų kompaniją labiau sudomino aikštė su Poseidono fontanu. Pastarasis puoštas išraiškingomis skulptūromis, kurios vilioja praeivius ne ką mažiau išraiškingai pozuoti prie jų.

Berlynas emocionalus miestas – viskas čia kažkaip su jausmu – jei daug tai daug, jei marga, tai marga, jei pilka, tai taip, kad klausimų nekiltų...

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų