REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Premjeras Andrius Kubilius nesutinka su Seimo vicepirmininkės Virginijos Baltraitienės siūlymu benzino kainą reguliuoti Valstybinei kainų ir energetikos kontrolės komisijai (VKEKK), nes tai esą ne monopolinė rinka.

REKLAMA
REKLAMA

„Tikrai nežinau ponios Baltraitienės viso idėjos turinio, bet noriu tik pastebėti, kad šilumos ir energetikos kainas reguliuoja Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija todėl, kad tai yra monopolinių sistemų kainos. Juk negalėtume traktuoti, kad kuro rinkoje yra susiformavęs koks nors aiškus monopolis“, – ketvirtadienį interviu „Žinių radijui“ sakė jis.

REKLAMA

A. Kubilius pažymėjo, kad didžiąja dalimi naftos kainą lemia pasaulio poslinkiai.

Trečiadienio rytą kalbėdama „Žinių radijuje“ V. Baltraitienė siūlė, kad VKEKK prižiūrėtų benzino kainą ir nustatytų aukščiausią jo ribą.

Darbo partijos atstovė sakė nesuprantanti, dėl kokių priežasčių nepagrįstai didėja degalų kainos. Ji manė, kad buvo padidina marža, kad to nereikėtų daryti žiemos sezonu.

V. Baltraitienės teigimu, Lietuvoje nėra tokios institucijos, kuri galėtų patikrinti ir pasakyti, kodėl kyla degalų kainos.

REKLAMA
REKLAMA

„Iš tikrųjų, ar neatėjo tas laikas – kuras taip pat yra energetikos dalis – kad turėtų nustatyti kažkokią bent ribą, kokia minimali ar maksimali gali būti kaina degalinėse mūsų šita Kainų komisija, kuri nustato visas energetikos kainas. Gal netvirtinti konkrečios kainos, bet gal nustatyti ribą, kad ji negalėtų būti aukštesnė ir patikrintų, kodėl šitaip yra. Gal tai ereziškai skamba, bet aš kitokio varianto nebematau, kas galėtų kontroliuoti“, – kalbėjo V. Baltraitienė.

Kita vertus, politikė sakė, kad degalų kainų padidėjimas turės įtaką paslaugų ir prekių brangimui.

Šiuo metu populiariausio A-95 benzino kaina perkopė 5 litų ribą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų