REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prieš tapdami žinomais finansų magnatais, daugelis finansininkų dirbo darbus už Volstrito ribų. Jie pardavinėjo riešutus, pristatinėjo laikraščius bei dirbo automobilių stovėjimo aikštelėse.

REKLAMA
REKLAMA

Kai kurie iš finansininkų dirbo šiuos darbus vaikystėje, kad užsidirbtų kišenpinigių, kiti – kad sumokėtų už studijas ar tiesiog galėtų pragyventi.

„Business Insider“ pateikia devynių garsių Volstrito veikėjų karjeros pradžios istorijas.

REKLAMA

Buvęs „Citigroup“ vadovas Sandy Weillas

Pirmas darbas: šeštojo dešimtmečio pradžioje S. Weillas bandė pardavinėti Niujorko telefonų knygas, tačiau užuot tai daręs daugiau laiko praleido žaisdamas žaidimų automatais.

Karjera Volstrite: S. Weillas pradėjo savo karjerą Volstrite maklerio firmos administracijoje. Savo karjeros metu ji užkopė į Volstrito viršūnę ir tapo „Citigroup“ generaliniu direktoriumi bei pirmininku. S. Weillas, kuris yra laikomas vienu iš finansų super rinkų tėvų, neseniai sukėlė audrą pasiūlydamas išskaidyti didelius bankus.

REKLAMA
REKLAMA

Warrenas Buffettas

Pirmas darbas: Nuo šešerių metų W. Buffettas pradėjo pardavinėti kramtomąją gumą tiesiai į namus. Taip pat jis pardavinėjo žurnalus bei „Coca-Colą“ bei pristatinėjo laikraščius.

Karjera Volstrite: W. Buffettas yra „Berkshire Hathaway“ pirmininkas ir generalinis direktorius bei laikomas vienu sėkmingiausiu investuotojų. Jo turtas vertinamas 44 mlrd. JAV dolerių.

T. Boone Pickensas

Pirmas darbas: Iš Oklahomos kilęs T. Boone Pickensas būdamas paauglys nešiojo laikraščius. Jis sugebėjo išplėsti savo laikraščių pardavimus išplėsdamas savo maršrutą ir įsigydamas aplinkinius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Karjera Volstrite: T. B. Pickensas yra „BP Capital Management“ primininkas bei knygos, kurioje aprašomas JAV energetinės nepriklausomybės planas, „The Pickens Plan“ autorius. Manoma, kad jo turtas siekia 1,4 mlrd. JAV dolerių.

Julianas Robertsonas

Pirmas darbas: baigęs Šiaurės Karolinos universitetą, J. Robertsonas dvejus metus tarnavo JAV kariniame laivyne.

Volstrito karjera: 1957 metais J. Robertsonas pradėjo savo karjerą Volstrite „Kidder Peabody&Company” kaip pardavimų vadybininko praktikantas. 1980 m. jis įkūrė „Tiger Management“ įmonę – vieną sėkmingiausių rizikos fondų pasaulyje. J. Robertsono turto vertė – 2,5 mlrd. JAV dolerių.

REKLAMA

Raye Dalio

Pirmas darbas: kai R. Dalio buvo dvylikos metų jis pradėjo dirbti golfo klube krepšių nešėju. Šiame klube lankėsi daug Volstrito darbuotojų. Už krepšį R. Dalio gaudavo 6 JAV dolerius. Už uždirbtus pinigus jis nusipirko pirmą akcijų paketą.

Karjera Volstrite: vienu sėkmingiausiu rizikos fondų valdytoju laikomas R. Dalio įkūrė rizikos fondą gigantą „Bridgewater Associates“. Šiais metasi „Time“ žurnalas įvardijo ji vienu iš įtakingiausių pasaulio žmonių.

R. Dalio turtas vertinamas 10 mlrd. JAV dolerių.

Lloydas Blankfeinas

Pirmas darbas: L. Blankfeinas užaugo Brukline. Siekdamas papildomų pajamų, jis pardavinėjo užkandžius sporto varžybų metu bei dirbo gelbėtoju.

REKLAMA

Karjera Volstrite: jis yra „Goldman Sachs“ generalinis direktorius.

Michaelas Bloombergas

Pirmas darbas: M. Bloombergas besimokydamas Johno Hopkinso universitete dirbo automobilių stovėjimo aikštelėje tam, kad galėtų apmokėti studijų paskolą.

Karjera Volstrite: M. Bloombergas pradėjo dirbti „Salomon Brothers“ 1966 metais. 1981 m. jis buvo atleistas iš firmos ir įkūrė savo IT įmonę, kuri išsivystė į žiniasklaidos imperiją „Bloomberg“.

Šiuo metu jis yra Niujorko miesto meras. Jo turtas vertinamas 22 mlrd. JAV dolerių.

Johnas Stumpfas

Pirmas darbas: J. Stumpfas aukštąją mokyklą baigė labai prastais pažymiais. Tad jo pirmas darbas buvo duonos kepykloje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Karjera Volstrite: J. Stumpfas vadovauja „Wells Fargo“ kompanijoje, kur jis išdirbo 30 metų.

Charlesas Schwabas

Pirmas darbas: C. Schwabo pirmas darbas buvo krauti į maišus graikinius riešutus Kalifornijoje.

Karjera Volstrite: 1971 m. jis įkūrė „Charles Schwab“ maklerio firmą ir šiuo metu yra jos pirmininkas.

Skaičiuojama, kad jo turtas siekia 3,5 mlrd. JAV dolerių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų