REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prancūzijos premjeras Žanas Markas Airo (Jean-Marc Ayrault) trečiadienį pranešė, kad valdžia mažins mokesčius benzinui ir taip stengsis sumažinti dėl kylančių kainų namų ūkius slegiantį spaudimą, informuoja AP.

REKLAMA
REKLAMA

Premjeras stengėsi atgaivinti visuomenės pasitikėjimą, nes Prancūzija, kaip ir daugybė kitų Europos valstybių, kenčia dėl silpnėjančios ekonomikos. Prancūzijos ekonomikos perspektyvos per vasarą pablogėjo, nes daugelis pagrindinių kompanijų pranešė, kad atleis tūkstančius darbuotojų, o ekonomistai perspėjo, kad vyriausybės BVP augimo prognozės yra pernelyg optimistiškos.

REKLAMA

Paskelbdamas apie mokesčių mažinimą po pirmo prezidento Fransua Olando (Francois Hollande) kabineto susitikimo po rugpjūčio atostogų, Ž. M. Airo siekė suteikti optimizmo vyraujant nerimui dėl nedarbo, valstybės skolos ir silpno ekonomikos augimo.

Prancūzijos BVP neaugo šešis pastaruosius mėnesius, o nedarbo lygis siekia 10 proc.

Premjeras trečiadienį sakė, kad parlamentas sušauks specialią sesiją, skirtą parengti įstatymus, pagal kuriuos bus sukurta 150 tūkst. darbo vietų ir pastatyta 150 tūkst. valstybinių būstų.

Vyriausybė taip pat galutinai pritarė simboliniam 30 proc. prezidento ir premjero atlyginimų sumažinimui. Taip stengiamasi rodyti socialinį teisingumą ir įtikinti, kad taupant diržus reikia veržtis ne tik paprastiems darbuotojams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų