REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nacionalinis susivienijimas „Už Lietuvą Lietuvoje“ ketvirtadienį organizuoja automobilių žygį-akciją „Baltijos keliu“.

REKLAMA
REKLAMA

Rugpjūčio 23 d. automobilių kolona važiuos Baltijos keliu iki pat Latvijos sienos, kur įvyks susitikimas su Latvijos Nepriklausomybės akto signatarais, Tautos fronto veikėjais bei šiandienos politikais.

REKLAMA

Sąjūdžio iniciatyvinės grupės narys akademikas Antanas Buračas pabrėžia, jog Baltijos kelias turėjo milžinišką istorinę reikšmę - tai buvo trijų tautų valios pareiškimas atgauti savo valstybes, vertybinis latvių, lietuvių ir estų tautų susivienijimas.

„Tautinės vertybės, vienybės dvasia, kurios ryškiausiai pasireiškė kaip tik per Baltijos kelią, yra labai svarbios ir šiandien, kai mūsų valstybės kūną ėda korupcija, kai vis menkėja piliečių galimybės kartu nuveikti visai valstybei reikšmingus darbus, didėja socialinė atskirtis“, - trečiadienį surengtoje spaudos konferencijoje sakė jis.

REKLAMA
REKLAMA

Seimo nario, Tautininkų sąjungos pirmininko Gintaro Songailos teigimu, susitikime numatoma priimti bendrą deklaraciją dėl lietuvių ir latvių vienybės stiprinimo. Žygio dalyviai atkreips Lietuvos valstybės institucijų dėmesį į tai, kad Baltijos kelio paminklai nėra įtraukti į bendrą kompleksą ir valstybės apsaugos programą.

Nacionalinis susivienijimas „Už Lietuvą Lietuvoje“ taip pat žada imtis istorinės analizės, kas, kaip ir kada nutolo nuo Sąjūdžio projektuotos valstybės tikslų, ir sieks, kad lietuvių tauta susigrąžintų savo nacionalinę valstybę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Žygio dalyvių automobilių kolona ketvirtadienį renkasi 13 val. Vilniuje, Katedros aikštėje. Automobilių žygis pasieks Ukmergę, kur trumpai sustos prie Nepriklausomybės paminklo Kęstučio aikštėje - čia koloną pasitiks Ukmergės rajono meras Algirdas Kopūstas.

Ukmergėje, kaip ir prieš 23 metus, ore žygio dalyvius pasveikins lėktuvai, kurie lydės žygio dalyvius Baltijos keliu, pabarstys gėlių taip pat Panevėžyje ir Pasvalyje.

Vėliau žygio dalyviai pasieks Panevėžį, Pasvalį, Saločius, kur prie restorano „Pasienis“ įvyks susitikimas su Latvijos delegacija, kurioje dalyvaus Latvijos Nepriklausomybės akto signataro klubo prezidentas Juris Karlsonas, buvęs Tautos fronto lyderis Dainis Ivanas, signataras Nacionalinio susivienijimo „Visu Latvijai/TB/LNNK“ atstovas Voldemaras Krustinis.

Eltos korespondentė Diana Garmašaitė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų