REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas, komentuodamas žiniasklaidos pareiškimus dėl švedų „meškiukų“ lėktuvo skrydžio, pareiškė, kad prisiima visą atsakomybę ir atsiprašo dėl klaidingai suprastų žodžių, kuriuose įžvelgti kaltinimai estų kariškiams.

REKLAMA
REKLAMA

„Nesu davęs jokio interviu ar daręs kokio nors pareiškimo šiuo klausimu, juo labiau kaltinančio estų kariškius, bet prisiimu atsakomybę dėl radijo diskusijoje paskubomis ištartų žodžių ir apgailestauju dėl jų netikslios interpretacijos. Nors tai esu viešai patikslinęs jau anksčiau, deja, spausdintoje žiniasklaidoje šiai informacijai dėmesio skirta nebuvo“, - teigė A. Anušauskas.

REKLAMA

Seimo NSGK pirmininkas taip pat pakvietė vengti spekuliacijų „meškiukų“ tema: „O kad jų yra, galima aiškiai matyti iš to, jog toje pačioje žiniasklaidos grupėje yra skelbiamas tiek videopranešimas “Anušauskas apie „meškiukų“ skandalą: „Pareigūnai nekalti, jei laikosi netobulų įstatymų“, tiek kitas pranešimas: „Meškiukų skrydį“ per sieną ignoravę pareigūnai buvo teisūs„. Pirmuoju atveju autorius atspindėjo tai, kas ir buvo pasakyta: “Lietuvos pareigūnai pagaliau pripažino, kad vadinamasis meškiukų desantas Baltarusijoje ne tik buvo, bet ir atskleidė realias Lietuvos problemas„ bei patikslino, kad, mano teigimu, “ar reaguoti į Baltarusijos prašymus dėl informacijos pateikimo esą turi spręsti prokurorai„, o tuo tarpu jau kito autoriaus straipsnyje teigiama priešingai: “Jis mano, kad Lietuva neprivalo Baltarusijai atsakyti į jos teisinį pagalbos prašymą dėl „meškiukų skrydžio“, nors to nesu sakęs, ką, beje, ir patvirtina filmuota medžiaga."

REKLAMA
REKLAMA

A. Anušauskas taip pat pabrėžė, jog po Alesio Beliackio atvejo Lietuva preciziškai įvertina kiekvieną teisinės pagalbos prašymą ir kai kuriuos jų atmeta remdamasi šalių susitarimu, o, kalbant apie šį konkretų atvejį, sprendimas apskritai priklauso Generalinės prokuratūros kompetencijai.

„Negalėčiau sutikti ir su paskelbtu teiginiu, jog “valdančiųjų konservatorių pozicija tai laikyti Aleksandro Lukašenkos provokacija, siekiant pakirsti Lietuvos patikimumą Vakarų partnerių akyse„. Tokios pozicijos nei aš, nei mano kolegos nėra pareiškę, taip pat spėčiau, jog nebuvo ir opozicijos atstovų pasisakymų, kuriuos ištrimitavo Regnum.ru, t. y., kad “kovojančių už žmogaus teises švedų akcija vyko su Lietuvos žinia".

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Spekuliacijos, kad tai buvo pareikšta Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto uždarame posėdyje, klaidina skaitytojus. Pirmiausia reikėtų atsiminti, jog uždarų posėdžių medžiaga nėra vieša, tad kviesčiau žiniasklaidos atstovus kritiškai žiūrėti į tokią skleidžiamą informaciją", - sako NSGK pirmininkas.

Taip pat skaitykite:

Dėl meškiukų desanto Lietuva elgėsi adekvačiai?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų