REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sakoma „Moteris už vairo – nelaimė už posūkio“, tačiau ne viena dailiosios lyties atstovė tam paprieštarautų. Šiandien moterys ne tik vairuoja automobilius ir daug žino apie juos. Jos pilotuoja lėktuvus, sėda prie kitų įvairių transporto priemonių vairo. Tačiau klaipėdietė Rasa Riškienė gerai žino, kad pakeisti vyrų požiūrį į vairuojančią moterį yra labai sunku. Ji džiaugiasi prisijungusi prie vyriškos amerikietiškų automobilių mylėtojų klubo kompanijos, kur jau spėjo užsitarnauti kolegų simpatijas ir pasitikėjimą.

REKLAMA
REKLAMA

Atsitiktinė pažintis

Architektūros mokslus krimtusi R.Riškienė visada domėjosi technika, lankė įvairius renginius. Todėl kai nusprendė įsigyti automobilį, jo paieškoms skyrė daug laiko ir buvo itin kritiška. „Amerikietišką transporto priemonę įsigijau atsitiktinai. Kai ieškojau automobilio, nežinojau, kokios markės ar tipo mašinos noriu. Įsėdusi į amerikietiškąjį „Dodge Stratus Coupe“, tą pačią sekundę suvokiau, kad jis ir yra tai, ko ieškojau. Jame pasijutau itin gerai ir patogiai, o juk moterys paprastai pasiduoda emocijoms“, – pasakojo Rasa.

REKLAMA

Nors daugeliui moterų itin svarbi automobilio išorė, R.Riškienė ją pamatė ne iš karto. „Buvo žiema, mašiną dengė storas sniego sluoksnis“, – prisiminė amerikietiškų mašinų mėgėja. Įsigijusi mašiną ji puolė internete ieškoti informacijos apie būtent tokius automobilius, jai kilo daug klausimų. Taip netyčia aptiko amerikietiškų automobilių mėgėjų klubą ir forumą, kuriame vyko diskusijos pačiomis įvairiausiomis temomis. „Ten buvo beveik vien vyrai, todėl iš pradžių buvo nedrąsu, bijojau, kad neišjuoktų, neišvadintų dar viena nieko apie automobilius neišmanančia kvaile. Tačiau viskas baigėsi gerai, „American Spirit“ – puiki žmonių kompanija“, – pasakojo Rasa. Tačiau ji pripažino, kad būti tarp vyrų nėra paprasta, daugelis moterų čia neužsibūna.

REKLAMA
REKLAMA

Dideli, bet praktiški

Jau penkerius metus amerikietišką automobilį vairuojanti R.Riškelienė teigė matanti daugybę jo privalumų.

„Yra paplitusi neteisinga nuomonė, kad amerikietiški automobiliai yra nepraktiški, neekonomiški. Tačiau europietiškas automobilis su silpnesniu varikliu dažnai sunaudoja tiek pat kuro, kiek didesnį variklį turintis amerikietiškas. O komfortas jame daug didesnis“, – pasakojo Rasa. Amerikietiški automobiliai nuo kitų pirmiausia skiriasi dizainu. Didelis galingas variklis diktuoja tam tikras automobilio proporcijas. „Juk po mažu „kapotu“ didelio variklio nesukiši“, – juokėsi moteris.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tačiau ji pripažino, kad variklio galia jai, skirtingai nei jaunuoliams, siejasi ne su greičiu, o su saugumu, didesnėmis manevravimo galimybėmis, geresne reakcija kelyje. Klaipėdietė dar nespėjo apsilankyti Amerikoje, pamėgtų automobilių gimtinėje, tačiau tikisi, kad ateityje pavyks ten nukakti. „Mane žavi amerikiečių meilė savo tautai, jų patriotizmas“, – sakė R.Riškienė. Kol kas amerikietišką dvasią bendraminčiai susikuria Lietuvoje. Šiemet jau penktą kartą įvyko didžiausia šalyje amerikietiškų transporto priemonių mėgėjų šventė „American Spirit“.

REKLAMA

Šventėje susirenka bendraminčiai

Prie šventės organizavimo daug prisidedančiai Rasai tai – dar viena galimybė pasižiūrėti, parodyti, pabendrauti. „Kiekvienas, kuris turi kažką ypatingo, ką labai mėgsta ar myli, nori tai parodyti kitiems ir pasižiūrėti, ką turi jie“, – įsitikinusi moteris. Šių metų rugpjūčio pirmoje pusėje Palangoje įvykęs dviejų dienų renginys sutapo su 110-uoju „Cadillac“ automobilių markės jubiliejumi, todėl buvo skirtas būtent šiai markei pagerbti. „American Spirit“ šventėje dalyvavo ir savo „Cadillac“ pristatė ir JAV ambasadorė Lietuvoje Anne E.Derse. Šiemet renginys sulaukė didžiausio dalyvių susidomėjimo, jame savo automobilius parodė net 174 amerikietiškų mašinų gerbėjai. „Nesame komercinė organizacija, siekianti pelno, todėl viską darome nuoširdžiai. Bemiegės naktys iki renginio pradžios ir nuo lakstymo pavargusios kojos renginio metu atsiperka su kaupu“, – tvirtino Rasa. Ji pripažino, kad šis dar gana naujas pomėgis atima labai daug moters laisvalaikio, tačiau ji nepamiršta ir kitokios veiklos. „Mėgstu kurti rankdarbius, puošti namus. Juk esu moteris!“ – pokalbį baigė R.Riškienė.

E. Valionienė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų