REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Suomijos premjeras Jurkis Katainenas (Jyrki Katainen) teigia, kad reikia imtis papildomų veiksmų, kad euras būtų sustiprintas, o Europos Sąjungos (ES) lyderiai turėtų judėti gilesnės integracijos ir griežtesnių bendrų taisyklių link.

REKLAMA
REKLAMA

„Mums reikia gilinti integraciją, o ne judėti skirtingomis kryptimis“, - per Suomijos ambasadorių susitikimą antradienį sakė šalies premjeras.

REKLAMA

Iki šiol, anot jo, kad išvengtų ekonominio kracho ES pasikliovė vien grupe krizės suvaldymo priemonių.

J. Katainenas sakė, kad Suomija yra pasiruošusi paremti pasiūlymą, pagal kurį bendros valiutos bloko taisyklių nesilaikančioms valstybėms narėms būtų taikomos sankcijos. Galimas sankcijas jis neseniai aptarė su Italijos premjeru Marijumi Mončiu (Mario Monti).

Suomijos premjeras taip pat dar kartą paragino įsteigti bankų krizinį fondą, kuri galėtų rekapitalizuoti didelius tarpvalstybinius bankus.

REKLAMA
REKLAMA

„Jeigu, nepaisant visų pastangų, didelį banką užgriūtų problemos, būtų krizinis fondas, kuris galėtų būti naudojamas rekapitalizacijai, o šį fondą finansuotų patys bankai“, - kalbėjo J. Katainenas.

Atsakydamas į kontroversiškas Suomijos užsienio reikalų ministro Erkio Tuomiojos (Erkki Tuomioja) pastabas, esą euro zonos šalys turi būti pasirengusios valiutų bloko iširimui, J. Katainenas pabrėžė, kad pagrindinis Suomijos tikslas yra sustiprinti eurą. „Mes norime išsaugoti euro zoną ir padaryti ją geresnę nei buvo, su griežtesnėmis taisyklėmis ir paklusnumu ir norime tai padaryti Suomijos kompanijų, darbo vietų ir stabilumo labui“, - sakė šalies premjeras.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų