REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Aukščiausios kokybės šokoladą ir kitą konditeriją gaminanti Šveicarijos kompanija „Lindt & Sprungli“, kuri garsėja savo auksinėje folijoje įvyniotais velykiniais šokoladiniais kiškiais, numato, kad dėl besitęsiančios euro zonos skolų krizės atsargūs vartotojai atsisakys gurmaniškų šokolado gaminių, rašo „The Guardian“.

REKLAMA
REKLAMA

Kompanija antradienį pranešė, kad jos grynasis pelnas išaugo 14 proc., iki 36,6 mln. Šveicarijos frankų (23,99 mln. svarų sterlingų). „Reuters“ analitikai prognozavo, kad pelnas išaugs iki 38,5 mln. frankų.

REKLAMA

„Panašu, kad dėl euro zonos krizės ir bendrų ekonominių sąlygų antroje metų pusėje patirsime dar daugiau sunkumų, o vartotojų pasitikėjimas daugybėje šalių ir toliau mažės“, - sakė „Lindt“ atstovas spaudai.

Nepaisant to, kompanija, kuri didžiausią pelną skaičiuoja Kalėdų laikotarpiu, paliko galioti vidutinio laikotarpio pardavimų ir pelno planinius rodiklius.

Stambiausia pasaulyje šokolado gamintoja „Barry Callebaut“ praėjusį mėnesį informavo, kad, nepaisant sulėtėjusių pardavimų, taip pat tikisi pasiekti savo planinius rodiklius.

„Lindt“ daugiausia savo gaminių parduoda besivystančiose rinkose, o dauguma jų dabar kenčia dėl didelio nedarbo.

Analitikai mano, kad dėl smukusių kakavos kainų, kurios dabar yra maždaug 20 proc. mažesnės nei prieš metus, „Lindt“ gali pavykti pasiekti trokštamus planinius rodiklius.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų