REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prokurorai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl bandymo paveikti liudytoją. Kauno pedofilijos bylos liudytojas Mindaugas Žalimas tvirtina, esą vienas iš pareigūnų, kuriems pareikšti įtarimai piktnaudžiavimu tarnyba, reikalavo pakeisti parodymus. Antraip esą su liudininku bus susidorota, praneša „Lietuvos ryto“ televizija.

REKLAMA
REKLAMA

„Buvo susisiekta su manimi, susitikta ir buvo prašoma pakeisti tam tikrus parodymus, tam tikras aplinkybes, kad teisme kalbėčiau visai ką kita nei daviau parodymus ikiteisminio tyrimo metu. Buvo įvardinta, kad manęs taip nepaliks, susidoros. Kokiu būdu - ar įkiš į kalėjimą, ar apvirsiu su keturračiu - nežinau“, - sakė M. Žalimas.

REKLAMA

Anot jo, pareigūnas kalbėjo už save ir už kolegą. Sulaukęs grasinimų M. Žalimas pranešė Policijos imuniteto valdybai. Prokuratūra pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Pokalbis su pareigūnais įvyko viešoje vietoje. Anot M. Žalimo prokurorai nesunkiai gavo apsaugos kamerų vaizdo įrašus.

Apie tai, kad D. Kedžio suplanuotas žudynes Kaune M. Žalimas pranešė pareigūnams prakalbo pernai. Tikrindama jo parodymus, imuniteto tarnyba atliko 15 kratų. Įtarimai piktnaudžiavimu tarnyba, dokumentų klastojimu pareikšti tuometiniam generalinio komisaro pavaduotojui Visvaldui Račkauskui, kriminalinės policijos viršininko pavaduotojui Tomui Ulpiui, kurie kilus skandalui atsistatydino.

M. Žalimo teigimu,  artėja laikas, kai bylos atsidurs teisme, todėl ir daromas spaudimas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų