REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Atlikėjai, maži ir dideli, garsūs ir jau nebe – visi ligi vieno turi įvairiausių pageidavimų ir prieš atvykdami koncertuoti sukelia tikrą galvosūkį organizatoriams. Tenkinti žvaigždžių įnorius ne taip jau paprasta, kai kalba prasideda apie gulbės pieną ir fazanų paštetą. Įdomiausia, kad dažnai pasitaiko ir paradoksų – kuo didesnė žvaigždė, tuo mažesni kaprizai ir atvirkščiai.

Atlikėjai, maži ir dideli, garsūs ir jau nebe – visi ligi vieno turi įvairiausių pageidavimų ir prieš atvykdami koncertuoti sukelia tikrą galvosūkį organizatoriams. Tenkinti žvaigždžių įnorius ne taip jau paprasta, kai kalba prasideda apie gulbės pieną ir fazanų paštetą. Įdomiausia, kad dažnai pasitaiko ir paradoksų – kuo didesnė žvaigždė, tuo mažesni kaprizai ir atvirkščiai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Į Lietuvą koncertuoti atvykusi Lady Gaga pareiškė pageidaujanti telefono su net dešimties metrų ilgio laidu – kad ji galėtų į bet kurį pasaulio tašką paskambinti ir kalbėtis, būdama bet kurioje savo kambario vietoje (belaidis ar mobilus telefonas čia, žinoma, ne išeitis). Atlikėjos reikalavimuose buvo pabrėžiama, kad kambariuose turi be trukdžių veikti itin didelės spartos interneto ryšys – dainininkė mėgsta nuolat savo įspūdžius skelbti socialiniuose tinkluose.

REKLAMA

Taip pat akcentuojamas dainininkės privatumas. Lady Gagai atvykus į Vingio parką, užkulisių zonoje, kurioje įsikurs jos kambariai, neturi būti nė vieno vietinio darbuotojo.Visi užkulisiuose dirbsiantys lietuviai turėjo pasirašyti konfidencialumo sutartį – jiems griežtai draudžiama fotografuoti, filmuoti ir savo įspūdžius skelbti internete. Tačiau ekstravagantiškosios atlikėjos norai - tik smulkmena, palyginti su kitų Lietuvoje koncertavusių garsenybių reikalavimais.

REKLAMA
REKLAMA

Michaelas Boltonas (nuotr. Fotodiena.lt/Roberto Riabovo)Michaelas Boltonas (nuotr. Fotodiena.lt/Roberto Riabovo)

Dainininkas Maiklas Boltonas prieš koncertą organizatoriams pateikė maisto sąrašą. Vegetaras atlikėjas prisipažįsta esantis smaližius, todėl prieš koncertą norėjo pasistiprinti įvairių rūšių sausainiais, žemės riešutų sviestu, medaus skonio sausais pusryčiais, alyvuogėmis, pomidorais, kaimišku varškės sūriu bei bulvių traškučiais be priedų. Atlikėjas taip pat pageidavo savo persirengimo kambaryje rasti negazuoto vandens bei keletą skardinių energetinio gėrimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kylie Minogue taip pat didžiausią dėmesį skyrė maistui. Ji pageidavo ožkos pieno bei jo produktų. Kadangi Lietuvoje ši produkcija nėra itin populiari, organizatoriams teko pasukti galvas. Sveiką gyvenimo būdą propaguojanti ir savo išvaizda preciziškai besirūpinanti Australijos dievaitė K. Minogue taip pat pageidavo gauti šviežių špinatų bei laisvėje augintų vištų kiaušinių.

Kylie Minogue koncertas Vilniaus „Siemes“ arenoje (ELTA nuotr.) (nuotr. Balsas.lt)Kylie Minogue koncertas Vilniaus „Siemes“ arenoje (ELTA nuotr.) (nuotr. Balsas.lt)

Keletą kartų Lietuvos publiką savo užburiančiu balsu džiuginęs Stingas visuomet valgo tik savo virėjo pagamintą maistą. Net jam lankantis restoranuose, į jų virtuvę šeimininkauti ir atlikėjui maisto ruošti eidavo asmeninis virėjas. Be to, gastrolių metu drauge su virėju buvo atsivežama ir nuosava virtuvės įranga.

REKLAMA

Viename Vilniaus viešbučių nakvojęs Stingas pageidavo juodais tapetais dekoruoto kambario. Tokia interjero detalė jam primena namus. Kaip ir pageidautas gyvas medelis jo persirengimo kambaryje „Siemens" arenoje. Itin didelių asmeninių kaprizų neturėjęs muzikantas pageidavo tik didelio kilimo salėje – dėl geresnės akustikos.

Stingo koncertas Vingio parke (nuotr. Elta)Stingas (nuotr. Elta)

Lietuvoje koncertus surengęs moterų numylėtinis Enrique Iglesias, organizatorius nustebino reikalavimais alkoholiui. Anos Kurnikovos mylimasis reikalavo raudonojo vyno, 6 butelių alaus, butelio brendžio bei degtinės. Taip pat savo persirengimo kambaryje norėjo rasti „Coca-Colos“, šaltinio vandens, arbatos bei kavos. Viešėdamas Lietuvoje jis atskleidė ir tai, jog mėgsta sušį, marinuotą imbierą, egzotiškus vaisius ir riešutus.

REKLAMA

Grandiozinius koncertus pasaulyje rengiančios grupės „Metallica“ nariai Lietuvoje buvo kuklūs. Jie išreiškė pageidavimą prieš pasirodymą mėgautis įprastais užkandžiais: pica, sumuštiniais, spurgomis, keksais, vaisvandeniais. Tiesa, jie taip pat norėjo paragauti nacionalinio patiekalo – cepelinų, o po pasirodymo organizatorių paprašė sudaryti ilgai dirbančių ir įvairių virtuvių patiekalus siūlančių restoranų sąrašą. Įdomu tai, jog grupės nariai visuomet atsiveža savą vandenį.

Grupės pageidavimų sąraše ypatingų keistenybių nebuvo – muzikantai buvo vežiojami keliais automobiliais, užkulisių kambariuose pageidavo rasti gaiviųjų gėrimų, kavos ir arbatos, šviežių vaisių, užkandžių, alaus, degtinės ir vyno. Išskirtinai pažymėti daiktai ir produktai, kurių buvimas užkulisiuose yra ypatingai svarbus: obuoliai, bulvių traškučiai, dviejų skonių (vienas iš jų - cinamono) kramtomoji guma, keturios taurės vynui ir vyno butelių kamščiatraukis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

 

Vilniuje koncertavo legendinė grupė „Metallica“  koncertas Vilniuje (Valdo Kopūsto (ELTA) nuotr.) (nuotr. Balsas.lt)

 

Madingos grupės „Hurts" pageidavimai koncerto organizatoriams buvo tokie pat neįprasti, kaip ir pati grupė: į muzikantų persirengimo kambarį būtina pateikti tuziną baltų rožių, neveikiančią vaizdo kamerą, kambario sienos turi būti papuoštos pasaulinio mąsto supermodelių plakatais. Taip pat reikėjo pasirūpinti atvirukais su Lietuvos vaizdais, juodos spalvos rankšluosčiais, stipriais alkoholiniais gėrimais ir 150 kg ledukų gėrimams atšaldyti.

REKLAMA

Į Lietuvą ketinę atvykti, bet koncertą atšaukę UB40 pageidavo vištienos ar kitokio didkepsnis su padažu, nacionalinių Italijos virtuvės patiekalų - įvairių rūšių makaronų su skirtingais padažais, lazanijos, keptos šviežios lašišos, tuno, ryklienos, krevečių, krabų, keptos kalakutienos, jautienos, Azijos virtuvės patiekalų, pagamintų iš vištienos, kebabų, ant grotelių keptos jautienos ar vištienos, sušių.

Nors UB40 reikalavimai maistui išties įspūdingi, persirengimo kambariams jie labai paprasti. 13-a grupės narių pageidavo 3-ijų tvarkingų rakinamų kambarių, kuriuose būtų keletas stalų, kėdžių, sofa, didelis veidrodis bei dušas. Tačiau ir juose privalomų patiekti gėrimų ir užkandžių sąrašas taip pat nemažas.

REKLAMA

UB40 persirengimo kambariuose turėjo būti daugiau nei pusšimtis įvairios talpos mineralinio vandens buteliukų, šviežių apelsinų sulčių, kavos ir arbatos, gaiviųjų gėrimų, šviežių pjaustytų vaisių, bananų, įvairių riešutų ir razinų, alyvuogių, skirtingų rūšių sūrių, duonos, šaltų mėsos gaminių (ne kiaulienos), kramtomos gumos. Nurodymų sąraše - ir 12 pakelių cigarečių, 6 buteliai vyno, 6 buteliai šampano bei 10 butelių alaus.

Visą dieną Vilniaus „Siemens“ ir Panevėžio „Cido“ arenų užkulisiuose turėjo būti užtikrinta, kad nepritrūktų kokybiškos kavos, įvairių rūšių arbatos, medaus, cukraus bei saldiklio, riebaus ir lieso pieno, sulčių, gazuoto ir negazuoto mineralinio vandens, ledo ir užkandžių: šviežių vaisių, įvairių rūšių sausainių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

 

„UB40“ (nuotr. Organizatorių)„UB40“ (nuotr. Organizatorių)

 

Vilniaus „Siemens“ arenoje koncertavusio sero Eltono Johno prašomų trijų užkulisių kambarių įrengimas koncerto organizatoriams kainavo apie 15 tūkst. litų. Atlikėjas pageidavo savo viešnagės arenoje metu turėti prabangiai įrengtą jam skirtą valgomąjį ir du privačius kambarius, kurių kiekvienas ne mažesnis nei 20 kvadratinių metrų.

Kaip ir daugelis aukščiausio lygio scenos žvaigždžių, seras E. Johnas pageidavo prabangos – visos jam arenoje skirtos patalpos buvo dekoruotos aukščiausios kokybės medžiagomis, išklotos prabangia kilimine danga – to reikalavo pats atlikėjas. Ypač didelis dėmesys buvo skiriamas E. Johno kambariuose stovėjusioms sofoms. Buvo pageidaujama, jog jos būtų baltos, mėlynos, rudos, pilkos arba gelsvai rusvos spalvos ir pabrėžiama, kad jokiu būdu negali būti odinės.

REKLAMA

Milžiniškas pinigų sumas gyvoms gėlėms kas mėnesį išleidžiantis Eltonas Johnas įpročio gėlėmis puošti aplinką, kurioje leidžia laiką, neatsisakė ir būdamas Vilniuje. Atlikėjas reikalavo, jog jo persirengimo kambarius puoštų 8 dideli (bent 1,8 metro aukščio) fikusai arba palmės ir dar penki vidutinio dydžio žali augalai. Dar 6 dideli fikusai arba palmės ir 4 vidutinio dydžio augalai turėjo būti atlikėjo grupei skirtose patalpose.

E. Johno kambarius taip pat puošė 7 vazos baltų ir raudonų rožių. Kiekvienoje vazoje turėjo būti nuo 9 iki 16 gėlių. Beje, visos vazose pamerktos rožės turėjo būti be lapų. Vieną atlikėjo kambarių puošė ir didžiulė vaza su įvairiaspalvėmis gyvomis gėlėmis. Beje, pastarųjų tarpe negalėjo būti chrizantemų, lelijų, ramunių ar gvazdikų – atlikėjas šių gėlių nemėgsta. Legendinio atlikėjo pageidavimų sąraše tarp svarbiausių dalykų paminėtinas ir televizorius, transliuojantis sporto kanalus.

REKLAMA

Taip pat koncerto organizatoriams teko užtikrinti ir nuolatinę 19 laipsnių oro temperatūrą dainininko persirengimo kambariuose. Taip pat ir atpalaiduojančiai atmosferai sukurti tinkantį apšvietimą. Visa šviesa turi sklisti iš stalinių ir ant žemės stovinčių lempų.

 

Eltonas Johnas (nuotr. Alloverpress.ee)Eltonas Johnas (nuotr. Alloverpress.ee)

 

Bryano Adamso reikalavimų sąraše nebvo nieko, ką būtų sudėtinga įgyvendinti. Buvo prašoma užtikrinti saugumą, atlikėjui ir jo grupės nariams paruošti tvarkingus, patogius, kiek įmanoma jaukesnius kilimais išklotus kambarius, kuriuose būtų sofos, foteliai, stalai, šiukšliadėžės ir, svarbiausia, dideli veidrodžiai, būtų atskiri dušai ir tualetai.

REKLAMA
REKLAMA

B. Adamsui ir jo muzikantams buvo paruošti trys kambariai, kurių vienas buvo visiškai privatus ir skirtas tik pačiam B. Adamsui. Atlikėjas pageidavo, jog šis kambarys turėtų langą į lauką. Bene griežčiausias žvaigždės reikalavimas – išjungtas oro kondicionierius tiek jam skirtame privačiame persirengimo kambaryje, tiek automobilyje, kuriuo jis važinėjo po sostinę.

Koncerto organizatorių taip pat buvo prašoma pasirūpinti 100 didelių bei 20 mažesnių baltų rankšluosčių. B. Adamso ir jo komandos viešnagės sostinėje metu nuolat pasiruošęs turėjo būti ir vienas anglų kalba kalbantis ir furgoną vairuojantis vairuotojas, kurio užduotis buvo ne tik pasirūpinti komandos rūbų skalbimu ir valymu, bet ir B. Adamso kulinarams padėti apsipirkti vietos parduotuvėse.

Bryano Adamso ir jo komandos mityba rūpinosi ir arenos užkulisiuose patiekalus ruošė su atlikėju keliaujantis „Eat your Hearts out“ kulinarų kolektyvas.

 

Bryano Adamso koncertas Vilniuje (nuotr. Balsas.lt/Ruslano Kondratjevo)Bryano Adamso koncertas Vilniuje (nuotr. Balsas.lt/Ruslano Kondratjevo)

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų