REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Atsakydamas į viešojoje erdvėje pasirodžiusius kaltinimus, kad Lietuvoje esama per daug mokesčių, kurių dalis administruojama neefektyviai ir naudos valstybei neatneša, Premjeras Andrius Kubilius sako sutinkąs, kad galima mokesčių sistemą supaprastinti, tačiau tokie pasiūlymai turėtų būti diskutuojami rinkimų kampanijos metu, o Vyriausybė iki rinkimų mokesčių reformų neplanuoja.

REKLAMA
REKLAMA

„Kad galima supaprastinti mokesčių sistemą, kai kuriuos mokesčius sujungti, tai tuos dalykus galima svarstyti, bet aš manau, kad tai bus svarstoma rinkimų kampanijos metu, svarstant partijų pasiūlymus, ir mes kol kas neplanuojame kaip Vyriausybė kokių nors mokestinių reformų per šį laikotarpį iki Seimo rinkimų“ , - antradienį po Vyriausybės posėdžio sakė Premjeras.

REKLAMA

A. Kubilius akcentavo, kad reikia atkreipti dėmesį ne tik į mokesčių skaičių, bet ir į bendrą mokesčių naštą, kuri Lietuvoje yra viena iš mažiausių Europos Sąjungoje (ES).

„Lietuvoje bendra mokesčių našta, kuri yra skaičiuojama pagal tai, kiek bendrojo vidaus produkto yra perskirstoma per mokesčius, yra viena mažiausių ES, taigi nereikėtų dėl to vertinti atskirai paėmus tik mokesčių skaičių, reikia vertinti, kokia yra bendra našta“, - sakė Vyriausybės vadovas.

REKLAMA
REKLAMA

Paklaustas, kaip vertina kai kurių ekspertų teiginius, kad prabangaus nekilnojamojo turto mokestis patyrė fiasko, Premjeras teigė neturįs pakankamai duomenų, kad galėtų tai vertinti. Jis priminė, kad Vyriausybė mano, jog Lietuvoje turėtų atsirasti visą nekilnojamąjį turtą apimantis mokestis ir kad tam pritaria ir daug opozicinių partijų.

Mūsų Vyriausybė yra labai aiškiai pasakiusi, kad nekilnojamojo turto mokestis, galiojantis pagal europinius standartus, būtų visiškai racionalus dalykas. Manau, kad net ir perskaičius įvairių partijų programas, ir šiandien esančių opozicijoje, ir ne opozicijoje, būtų galima labai aiškiai prognozuoti, kad normalus nekilnojamojo turto mokestis, neorientuotas vien tiktai į prabangą, jis Lietuvoje tikrai turėtų atsirasti“, - teigė A. Kubilius.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų