REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Paskutinįjį šių metų vasaros šeštadienį, rugpjūčio mėn. 25 d., Vilniuje startuos „Tuvlita Damų ralis 2012“, sukėlęs didžiulį vairuojančių moterų susidomėjimą. Pirmą kartą Lietuvoje vyksiančiose moterų automobilių ir orientavimosi sporto varžybose dalyvaus 33 ekipažai, kurių didžioji dauguma 100 proc. moteriški ir kiekvienas jų jau rengia savo strategiją, kaip laimėti. 2012-ųjų „Damų ralis“ skirtas kovai prieš krūties vėžį.

REKLAMA
REKLAMA

Rugpjūčio 21 d. „Tuvlita Damų raliui 2012“ skirtoje spaudos konferencijoje be šio renginio iniciatorių ir organizatorių dalyvavo ir renginio partneriai, be kurių šis renginys ne tik nebūtų įvykęs, bet ir nebūtų toks prasmingas.

REKLAMA

UAB „Tuvlita“ generalinis direktorius Povilas Imbrasas (nuotr. Balsas.lt/Ruslano Kondratjevo)UAB „Tuvlita“ generalinis direktorius Povilas Imbrasas (nuotr. Balsas.lt/Ruslano Kondratjevo)

UAB „Tuvlita“ generalinis direktorius Povilas Imbrasas sakė, jog jų įmonę dalyvauti šiame projekte paskatino tai, jog vairuojančios moterys šiandien kelyje sutinkamos ne rečiau už vyrus, jos savarankiškos ir dažnai nori pačios rūpintis savo automobiliu.

„Nors atlikti automobilio techninę apžiūrą dažniau atvažiuoja vyrai, norėtume paskatinti moteris būti drąsesnes ir atvažiuoti pačioms, nelaukiant kol tam ras laiko vyras, brolis ar kolega – tai tikrai nėra sudėtinga procedūra, o mūsų darbuotojai mielai atsakys į visus jūsų klausimus“. – sakė P. Imbrasas – „Juk ir vairuotojų, ir mūsų specialistų tikslas tas pats – techniškai tvarkingas, vadinasi, saugus automobilis gatvėje.“

REKLAMA
REKLAMA

Vienas renginio tikslų dar kartą priminti visuomenei – ir moterims, ir vyrams – apie būtinybę rūpintis savo bei savo artimųjų sveikata. Šių metų „Damų ralio“ tikslu pasirinkta krūties vėžio prevencijos tema. Vilniaus universiteto Onkologijos instituto specialistai renginio dalyviams pristatys aktualią informaciją apie šios ligos  diagnostikos metodus, atsakys į klausimus. Taip pat šią medžiagą ketinama dar kartą paskleisti ir internetinėje erdvėje.

Vilniaus universiteto Onkologijos instituto atstovė spaudai Juventa Sartatavičienė (nuotr. Balsas.lt/Ruslano Kondratjevo)Vilniaus universiteto Onkologijos instituto atstovė spaudai Juventa Sartatavičienė (nuotr. Balsas.lt/Ruslano Kondratjevo)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus universiteto Onkologijos instituto viešųjų ryšių atstovė Juventa Sartatavičienė sakė: „Labai džiaugiamės kiekviena galimybe skleisti naudingą informaciją visuomenei, ypač moterims, nes krūties vėžiu dažniausiai serga jos. Ne išimtis  ir šis renginys, kuriame dalyvauja aktyvios, spartų gyvenimo būdą pripažįstančios moterys. Joms dažnai pritrūksta laiko pasirūpinti savimi, tad norime jas informuoti apie vykdomas prevencijos programas bei galimybes išsitirti, nes ankstyva diagnostika paprastai leidžia taikyti labai efektyvius gydymo būdus“.

REKLAMA

„Tuvlita Damų ralis 2012“ – tai ir savotiška pramoga bei galimybė save išbandyti naujame amplua. Jo dalyvių lauks įvairios užduotys, kurių metu teks pademonstruoti ne tik automobilio vairavimo sugebėjimus, bet ir palavinti protą. Ekipažų tarpe yra ir žinomų veidų – „Mis Lietuva 2011“ Ieva Gervinskaitė, automobilių sporte gerai žinoma Iveta Slaboševičiūtė.

Ieva Gervinskaitė (nuotr. Balsas.lt/Ruslano Kondratjevo)Ieva Gervinskaitė (nuotr. Balsas.lt/Ruslano Kondratjevo)

„Dalyvauti „Damų ralyje“ paskatino itin prasminga jo idėja – atkreipti moterų dėmesį į klastingą ligą – krūties vėžį, paskatinti moteris rūpintis savimi: tikrintis sveikatą ir ją puoselėti, - pasakoja I. Gervinskaitė, - Taip pat noriu susipažinti su aktyviomis vairuojančiomis moterimis, išbandyti save ir išmokti naujų dalykų: geriau vairuoti ir orientuotis, nes tai mano silpnoji savybė. Kartais tenka kelis kartus pravažiuoti tą pačią vietą, kol įsidėmėčiau, kur buvau, arba rasti konkrečias vietas pagal paaiškinimą“, – pasakoja tituluota gražuolė.

REKLAMA

Iveta Slaboševičiūtė, kuriai šįkart neteks pademonstruoti profesionaliame automobilių sporte naudojamų triukų, taip pat pasiryžusi naudingai praleisti laiką ir tiesiog pasijausti moterimi prie vairo.

UAB „Ecodriving LT“ atstovas Vitoldas Milius (nuotr. Balsas.lt/Ruslano Kondratjevo)UAB „Ecodriving LT“ atstovas Vitoldas Milius (nuotr. Balsas.lt/Ruslano Kondratjevo)

Orientavimosi ralio maršrutą rengęs žinomas žurnalistas ir keliautojas, UAB „Ecodriving LT“ partneris, o šįkart „Damų ralio“ trasos komisaras Vitoldas Milius sakė, kad nesistengė kaip nors specialiai palengvinti užduočių, nes, jo nuomone, moterys yra tokios pačios eismo dalyvės, kaip ir vyrai. „Kadangi maršrutas nusidrieks bendrojo naudojimo keliais, bus griežtai laikomasis kelių eismo taisyklių. O įvairios užduotys, tarp kurių bus ir gana „klastingų“, reikalaujančių budrumo ir įsiskaitymo, tik suteiks papildomą pikantišką atspalvį visam renginiui“ – kalbėjo V. Milius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Fiat 500” fanų klubo prezidentė Jūratė Birutė Jasiulevičienė (nuotr. Balsas.lt/Ruslano Kondratjevo)„Fiat 500” fanų klubo prezidentė Jūratė Birutė Jasiulevičienė (nuotr. Balsas.lt/Ruslano Kondratjevo)

Pirmieji ekipažai į „Tuvlita Damų ralį 2012“ užsiregistravo vos paskelbus apie registracijos pradžią. Viso registracijos laikotarpio metu organizatoriams buvo pateikta daug klausimų: dėl automobilių techninio paruošimo, dėl dalyvių gebėjimų vairuoti ir kitų.

Pasak renginio organizatorės UAB „Ecodriving LT“ direktorės Vaidos Balčiūnienės, „tai tik rodo begalinį moterų domėjimąsi vairavimu ir jų norą nelikti vien stebėtojomis – moterys nori pačios viską išbandyti ir, iš patirties galiu pasakyti, puikiai tai daro. Ankstesniuose mūsų organizuotuose renginiuose paprastai į startą stodavo 15-20 automobilių, o šįkart rezultatas pralenkė visas mano prognozes“.

REKLAMA

Portalo vairuojančioms moterims Autoledi.lt vadovė Ieva Kukevičienė (nuotr. Balsas.lt/Ruslano Kondratjevo)Portalo vairuojančioms moterims Autoledi.lt vadovė Ieva Kukevičienė (nuotr. Balsas.lt/Ruslano Kondratjevo)

Renginio iniciatorės ‒ Jūratė Birutė Jasiulevičienė, „Fiat 500" fanų klubo prezidentė, ir Ieva Kukevičienė, portalo vairuojančioms moterims „Autoledi.lt“ vadovė – spaudos konferencijoje džiaugėsi, jog „Damų ralio“ idėja pasiteisino ir nuo pat pradžių susilaukė didžiulio palaikymo.

Pasibaigus registracijai patvirtinti 33 ekipažai, 9 iš jų yra mišrūs – juose šturmanais bus vyrai. Didžioji dalyvių dalis iš Vilniaus, tačiau yra ir Kauno, Panevėžio, Utenos, Širvintų atstovų. Dalyvių automobilių markių ir modelių sąrašas taip pat labai margas. Orientavimosi ralio ir kitų specialiųjų užduočių nugalėtojai paaiškės rugpjūčio 25 d., vakare, baigiamojo renginio metu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų