REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rugpjūčio 31 – rugsėjo 2 dienomis Vilniuje šurmuliuos „Sostinės dienos“. Aštuonioliktą kartą organizuojama atviriausia miesto šventė neįsivaizduojama be kasmet „dūzgiančio" Gedimino prospekto. Ir šiemet jame užvirs neįtikėtinai gyvas muzikos, šokio, dailės, literatūros, poezijos, teatrinės improvizacijos, judesio bei žaidimų katilas. Prospekte numatoma surengti per šimtą įvairių renginių.

Rugpjūčio 31 – rugsėjo 2 dienomis Vilniuje šurmuliuos „Sostinės dienos“. Aštuonioliktą kartą organizuojama atviriausia miesto šventė neįsivaizduojama be kasmet „dūzgiančio" Gedimino prospekto. Ir šiemet jame užvirs neįtikėtinai gyvas muzikos, šokio, dailės, literatūros, poezijos, teatrinės improvizacijos, judesio bei žaidimų katilas. Prospekte numatoma surengti per šimtą įvairių renginių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ne veltui sakoma: „nemesk kelio dėl takelio„ - Gedimino prospektas „Sostinės dienose“ ir yra tas tiesus kelias, kuriuo žengdamas žmogus niekur nenuklys ir nepasiklys. Pasak „Dūzgiančio prospekto" organizatorės ir sielos Zitos Kelmickaitės, nuo ryto iki vakaro pagrindinėje sostinės arterijoje karaliaus menas, koncertai, šokis, dailė, knygos ir, žinoma, valgis. Tik čia sutiksite draugų, kurių nematėte šimtą metų, išgirste grupes, kurių niekur kitur neteko girdėti, rasite ko paskanauti ir ką į namus parsinešti. Tad šiemet į Gedimino prospektą patariama traukti ratukais vežiniems – tiek visko gražaus ir gardaus laukia!

REKLAMA

Nuo Katedros aikštės iki Vilniaus gatvės nusidrieks „Menų ir muzikos gatvė", kurioje matuosite tankų meno pulsą. Šį kartą tautodailininkai okupuos net Totorių gatvę. Akys raibs nuo įvairių meno dirbinių, profesionalių paveikslų, ypatingas dėmsys meno zonoje bus skiriamas keramikai. Galėsite ir patys pabandyti sukurti savo meno šedevrą. Na, o atsipūsti ant jaukių sėdmaišių kvies kamerinė muzikinė scena prie Nacionalinio dramos teatro.

REKLAMA
REKLAMA

„Neatsitiktinai „Sostinės dienos„ prasideda menu. Žmonės šiandien  tiek užimti, skubantys, kad neranda laiko sustoti ir pasigėrėti.  Juk viskas prasideda nuo dėmesio, kuris menininkui – lyg balzamas, įrodymas, kad jis kuria ne veltui. O šventė ir yra dalijimasis džiaugsmu, geru žodžiu, spontanišku pasigėrėjimo šūksniu. Žinoma, smagu, kai žmonės dosniai atveria pinigines ir įsigyja meno kūrinius. Praėjusiais metais visuose Gedimino prospekto bankomatuose pasibaigė pinigai – tai buvo ženklas organizatoriams, kad „Sostinės dienos“  pavyko sėkmingai. Tikimės, kad ir šiemet duosime menininkams ir pasigirti, ir užsidirbti„, - šypsosi „Dūzgiančio prospekto“ organizatorė Z. Kelmickaitė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sakote blogėja ekonomika? Nieko panašaus! Tai „Sostinės dienose„ liudys „Gardžių lauktuvių kelias“. Ar teko ragauti egzotiškų pagardų su braškėmis ir svogūnais, ananasais ir datulėmis, užtepėlių su pievagrybiais ir salierais? Tris dienas visoms šeimininkėms patariama išeiti „atostogų„ ir „žvalgybon“, o gardėsių namams galės apsčiai pripirkti vyrai. Čia bus laimingi tiek žaliavalgiai, tiek mėsėdžiai – jų lauks sūdytų ir rūkytų lašinių paltys, dešrų rinkės, karvių ir ožkų sūrių vežimai, duonos kalnai, šimtalapių rietuvės, medaus ir vaistažolių, įvairių arbatų bei kavų pasirinkimas. Svečiai iš Latvijos kvies susipažinti su šaltalankių ūkio produkcija, o „Ustukių malūno" žirnių, grikių, miežių kepamų blynų ir penkių grūdų verdamų košių kvapas sugundys net išrankiausią vilnietį.

REKLAMA

Aštuoniose lauko prekybos kavinėse tris dienas reguliariai skambės specialus signalas, skelbiantis laimingą pusvalandį, kurio metu visas maistas kainuos dviem litais pigiau. „Gardžių lauktuvių kelyje" rekomenduojama valgyti ne vienam – viena iš šių metų naujovių - draugų padėklas. Kiekviena kavinė siūlys skirtingą padėklą – kas kepsnių ir blynų stirtas, kas vėdarų rinkinius, o kas - troškinių ir kitų gėrybių įvairovę.

Sveikame kūne - sveika siela, tad juos papenėję,  galėsite traukti į „Žaidimų ir sveikatos parką – vaikams, tėvams, visiems". Visai šeimai skirtoje zonoje lauks ne tik aktyvios pramogos, bet ir atvira jaunųjų talentų scena prie Žemaitės paminklo. Joje kiekvienas – nuo mažo iki didelio - galės padeklamuoti eilėraštį, sudainuoti dainą ar pademonstruoti unikalius gabumus. Norinčių ramiai su draugais pasišnekučiuoti tėvelių džiaugsmui, čia bus įrengta daugybė atrakcionų ir žaidimų erdvių vaikams, o propaguojančius sveiką gyvenimo būdą kvies specialios geros savijautos ir sveikatingumo palapinės.

REKLAMA

Organizatoriai ragina nepatingėti nusigauti iki Lietuvos muzikos ir teatro akademijos centrinių rūmų, nes ši Gedimino prospekto atkarpa taps tikra knygų karalija! „Idėjų ir laisvės erdve„ pavadintoje alėjoje knygas pristatys dauguma Vilniaus leidyklų. Tik „Sostinės dienose“ leidėjai bus tokie dosnūs, kad galėsite įsigyti knygas už geriausią kainą, sudalyvauti viktorinose, pristatymuose ir maloniuose susitikimuose su knygų bičiuliais. Iš čia vargu bau ar norėsis išeiti, nes greta Lukiškių aikštės įsikūrusioje scenoje skambės ne tik Maironio eilės bei dainos jo sukurtais tekstais, atliekamos mokytojų, mokinių, troleibusų vairuotojų ir aktorių, bet ir bitlų dainos. Taip „Sostinės dienos„ pagerbs legendinę grupę „The Beatles“, kurios 50 metų jubiliejų šiemet pažymi visas pasaulis. Šia proga garsūs Latvijos menininkai ir smėlio skulptoriai pastatys Vilniuje ir specialią skulptūrą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vilnius visais laikais buvo atviras įvairioms kultūroms, naujovėms, modernioms idėjoms, todėl ir šiais metais į „Sostnės dienas„ įsilies muzikos savaitė „Vilnius music week“, o šventės vakarai priklausys jaunimui„, - sako „Sostinės dienų“ organizatorė Z. Kelmickaitė. Ji ragina nebambėti, kad jaunimo muzika nesuprantama ar svetima, bet siūlo pasmalsauti, kokios šiandien muzikinės grupės gyvuoja ir kokią žinią jos skelbia mums bei pasauliui.

„Pabandykime įsiklausyti ir suprasti vieni kitus, pasidžiaugti būdami su kitais, tarp kitų, greta kitų. Tris dienas pabūkime tikrais sostinės žmonėmis – šiuolaikiškais, išdidžiais, nuoširdžiais ir labai smagiais„, - kviečia „Sostinės dienų“ organizatoriai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų