REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rasta daugiau kompiuterinių virusų, kurie atakuoja energetikos industriją

Praeitą savaitę „Kaspersky Lab“ teigė atradę virusinę programą, kuri taikosi į energetikos atstovus ir gali sunaikinti kompiuterių kietojo disko duomenis bei padaryti kompiuterį nenaudojamu.

REKLAMA
REKLAMA

Kompiuterinis kirminas, vadinamas Shamoon arba Disttrack, lyginamas su daugybe virusų, kurie puolė Irano branduolinę programą. Tačiau naujas virusas išsiskiria tuo, kad jis stengiasi ištrinti visus duomenis negrįžtamai perrašydamas diskus naudojant duomenis iš interneto ir perspėja užpuoliką apie tai, kiek failų buvo sunaikinta.

REKLAMA

Energetikos industrija, ypač elektros tinklai, yra labai pažeidžiami nuo tokių atakų. Energetikoje yra naudojama vis daugiau bevielių tinklų,  skaitmeninių technologijų ir daugybė kompiuterinių duomenų. Tačiau internetine apsauga vis dar deramai nepasirūpinta.

Tinklai, kurie kontroliuoja naftos sistemas, atomines elektrines ar vandens įrenginius gali smarkiai nukentėti nuo sėkmingos atakos. Gali įvykti elektros gaisrai, elektros dingimas ir vandens tiekimo nutraukimas.

Kai kurios įmonės, dirbančios su dideliais duomenimis, pradėjo kurti specialius įrankius energetikos industrijai. „Splunk“ turi įrankį, kuris padeda naftotiekių ir dujotiekių tinkluose pastebėti bet kokius pasikeitimus duomenyse einamuoju laiku. „Sqrrl“ ką tik gavo 2 mln. JAV dolerių finansavimą tam, kad sukurtų technologiją, kuri padarytų didelių duomenų programas saugesnes.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų