REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Olimpinėse žaidynėse visuomet kas nors nustebina. Kas ketverius metus vykstančioje sporto šventėje pasirodo nauji čempionai, gerinami rekordai, žlunga viltys, pasitaiko teisėjavimo ir dopingo skandalų. Šalia viso to atsiranda vietos ir kitoms ne mažiau žavioms ir juokingoms istorijoms.

REKLAMA
REKLAMA

Remdamiesi portalu lenta.ru, pateikiama skaitytojams įdomiausias iš jų.

Mergina, apsirengusi raudonai

Rugpjūčio 27 dieną vykusi Londono olimpinių žaidynių atidarymo ceremonija įsiminė ne tik įspūdingu šou. Indijos delegacijoje, kuri eisenoje išsiskyrė geltonos ir mėlynos spalvų kostiumais, staiga pasirodė nežinoma mergina, apsivilkusi raudonai.

REKLAMA

Ji ėjo šalia vėliavnešio ir sveikindama žiūrovus šypsojosi. Vėliau paaiškėjo, kad tai 26 metų Madhura Nagendra, studijuojanti Londone. Po ceremonijos ji paaiškino, kad yra viena šventės dalyvių, tačiau susipainiojo ir eisenoje pateko į gimtosios šalies delegaciją. Nieko tokio, išgarsėjo, skirtingai nei indų olimpinė rinktinė.

Indijos delegacija per olimpinių žaidynių atidarymą (nuotr. SCANPIX)Indijos delegacija per olimpinių žaidynių atidarymą (nuotr. SCANPIX)

Atlapaširdis savanoris

Olimpinėse žaidynėse dirbo keli tūkstančiai savanorių, tačiau labiausiai išgarsėjo mergina, aiškinusi sirgaliams per megafoną, kaip nueiti į stadioną. Mergina pasirodė itin kūrybinga ir tiems, kurie jos klausėsi, pasakojo taip pat apie savo laimę. „Ši olimpiada man suteikia daug laimės ir apie tai ketinu pasakoti savo vaikų vaikams“, – teigė ji. Vaizdo medžiaga su šia mergina tapo „Youtube“ sensacija.

REKLAMA
REKLAMA

Lūžęs medalis

Brazilų dziudo kovotojas Felipe Kitadai Londono olimpiadoje iškovojo bronzos medalį svorio kategorijoje iki 60 kg, tačiau taip pat sugebėjo savo apdovanojimą sulaužyti. Olimpinio prizininko žodžiais, jis nenorėjo skirtis su medaliu ir ėjo su juo net į dušą.

Čia jis iškrito sportininkui iš rankų – atskilo trofėjaus viršutinė dalis, per kurią tvirtinama juostelė. F. Kitadai Tarptautinio olimpinio komiteto paprašė padaryti jam naują apdovanojimą.

Felipe Kitadai (nuotr. SCANPIX)Felipe Kitadai (nuotr. SCANPIX)

Kreipkitės į psichologą

Sporto psichologai Aleksandras ir Tamara Balykinai, rengę olimpiadai Rusijos bokso rinktinę, žaidynėse pasižymėjo dukart. Pirmiausiai jie papasakojo, kad laimėti olimpinį auksą – tas pats kaip išvirti barščius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vėliau jie apkaltino lengvosios atletikos teisėją, kad šis paveikė šuolininkės su kartimi Jelenos Isinbajevos smegenis ir liepė jai padaryti viską ne taip, kaip ji moka, bei tenkintis bronzos apdovanojimu. Išvada: važiuoji į olimpiada – mokėk virti barščius ir nepamiršk kepuraitės iš folijos.

Jelena Isinbajeva (nuotr. SCANPIX)Jelena Isinbajeva (nuotr. SCANPIX)

Kur mano šortai, bičiuli?

Du olimpinius medalius britams laimėjęs plento dviratininkas Bradley Wigginsas pasiskundė, kad pavogė jo šortus. Ilgapirščiai pasidarbavo, kai sportininkas buvo saunoje. Kai B. Wigginsas žengė į drabužinę, pasigedo dalies savo kostiumo. Apie tai jis parašė interneto socialiniame tinkle „Twitter“, tačiau nepapasakojo, kaip galiausiai apsirengęs išėjo iš saunos. Kas nukniaukė čempiono šortus liko neaišku.

REKLAMA

Bradley Wigginsas (nuotr. SCANPIX)Bradley Wigginsas (nuotr. SCANPIX)

Taip džiugu, kad nėra kur nakvoti

Londono olimpiniu čempionu tapęs vokiečių disko metikas Robertas Hartingas atsidūrė dar keistesnėje situacijoje nei britų dviratininkas B. Wigginsas. Iš Virgilijaus Aleknos varžovo pavogė akreditaciją – tą pačią dieną, kai jis laimėjo aukso medalį.

Be dokumento jo neįleido į olimpinį kaimelį. Apdovanojimų ceremonija buvo numatyta kitą dieną, tad vokietis dar buvo be medalio. Kurioziška, tačiau disko metikui teko naktį praleisti geležinkelio stotyje. Ryte olimpiečiui padarė naują akreditaciją. Įdomu, kiek nervų R. Hartingui kainavo visa ši absurdiška situacija?

REKLAMA

R. Hartingas (nuotr. SCANPIX)R. Hartingas (nuotr. SCANPIX)

Kietas vakarėlis

Belgų treko dviratininkas Gijsas Van Hoecke netapo olimpiados prizininku, tačiau tai nesutrukdė jam patekti į pirmuosius laikraščių puslapius. Sportininkas tapo žaidynių čempionu pagal sugebėjimą gerti iki sąmonės netekimo. Būtent taip ir nutiko po dviračių varžybų Londone. Belgijos olimpinis komitetas griežtai įvertino G. Van Hoecke elgesį ir išsiuntė jį namo.

Gijsas Van Hoecke (nuotr. SCANPIX)Gijsas Van Hoecke (nuotr. SCANPIX)

Po rungtynių – pasiūlymas tekėti

Prancūzijos krepšinio rinktinės atstovė Isabelle Yacoubou Londono olimpiadoje gavo vieną didžiausių apdovanojimų moters gyvenime – mylimojo ranką ir širdį. 26 metų 190 cm ūgio krepšininkei tekėti buvo siūloma ne romantiškai vakarieniaujant olimpiniame kaimelyje, o tiesiog aikštėje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Po ketvirtfinalio rungtynių Prancūzija–Čekija I. Yacoubou draugas žiūrovų tribūnoje išvyniojo plaktą su pasiūlymu tekėti už jo. Žinoma, susijaudinusi prancūzė jam atsakė teigiamai.

Isabelle Yacoubou (nuotr. SCANPIX)Isabelle Yacoubou (nuotr. SCANPIX)

Vandens procedūros

Londone olimpiečiams, pasirodo, nebuvo sukurtos idealios sąlygos. Pavyzdžiui, 3000 m su kliūtimis bėgikė Julija Zaripova pasakojo, kad jos gyvenamoje vietoje nebuvo karšto vandens. Tuo iš pradžių skundėsi ir keli Lietuvos krepšinio rinktinės atstovai.

Kad nusipraustų, sportininkei teko kreiptis į kaimynes. Net po skundų bei interviu apie komforto trūkumą olimpiniame kaimelyje, olimpine čempione tapusiai J. Zaripovai karšto vandens taip ir nepaleido.

REKLAMA

Julija Zaripova (nuotr. SCANPIX)Julija Zaripova (nuotr. SCANPIX)

Besišlapinantis berniukas

Londono olimpiadoje amerikiečių plaukikas Ryanas Lochte atskleidė, kad plaukikai šlapinasi baseine. 28 metų sportininkas tvirtino, kad plaukikai „mažąjį reikalą“ atlieka tiesiog baseine – taip pat ir olimpiniame – nuolatos. Anot jo, tai nutinka automatiškai.

R. Lochte žodžius patvirtino ir šio komandos draugas Michaelas Phelpsas. Pastarajam tai nesukėlė daug nepatogumų – jis savo reikalą jau atliko ir baigė sportinę karjerą.

M. Phelpsas ir R. Lochte (nuotr. SCANPIX)M. Phelpsas ir R. Lochte (nuotr. SCANPIX)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų