REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos banko Priežiūros tarnyba išnagrinėjo kliento skundą dėl banko BIGBANK AS filialo sudarytos vartojimo kredito sutarties ir pripažino, kad sutartis neatitinka reikalavimų, nustatytų Vartojimo kredito įstatyme. BIGBANK AS filialas buvo įpareigotas nutraukti neteisėtus veiksmus ir informuoti Lietuvos banką apie kliento sutarties pakeitimą bei apie naujai sudaromų vartojimo kredito sutarčių turinį.

REKLAMA
REKLAMA

Priežiūros tarnyba Vartojimo kredito įstatymo pažeidimo nagrinėjimo procedūros metu nustatė, kad BIGBANK AS filialas pažeidė šio įstatymo nuostatas. Tarp kliento ir BIGBANK AS filialo sudarytoje vartojimo kredito sutartyje aiškiai nenurodyta bendra vartojimo kredito suma ir bendra vartojimo kredito gavėjo mokama suma, be to, vartojimo kredito sutarties įmokų mokėjimo grafike nenurodyta, kokia kiekvienos įmokos dalis skiriama bendrai vartojimo kredito sumai grąžinti ir visoms papildomoms išlaidoms padengti.

REKLAMA

Pažymėtina, kad BIGBANK AS filialas informavo Lietuvos banką apie atliktus kliento sutarties pakeitimus bei apie naujai sudaromų vartojimo kredito sutarčių turinio pakeitimus ir įvykdė įpareigojimą.

Vadovaudamasi Vartojimo kredito įstatymu, apie šio įstatymo nuostatų pažeidimą priežiūros institucija viešai savo interneto svetainėje skelbia praėjus 30 kalendorinių dienų po nutarimo priėmimo.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų