REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Degalų kainos kopia naujo rekordo link (papildyta 12:26 val.)

Degalų kainos artėja prie naujų aukštumų. Prognozės, kad naftos kaina sustos ties 100 JAV dolerių už barelį riba, nepasitvirtino. Lietuvoje litras populiariausio 95 markės benzino jau kainuoja daugiau nei 5 litus, nors reikšmingų priežasčių naftai brangti nėra, rašo „Lietuvos rytas“.

REKLAMA
REKLAMA

Praėjusią savaitę „Orlen Lietuvos“ didmeninė benzino kaina siekė 4,77 lito už litrą - buvo 14 centų didesnė nei prieš dvi savaites. Nuo liepos pradžios didmeninė kaina šoktelėjo 43 centais.

REKLAMA

Toks pat šuolis matyti ir degalinėse. 10 centų per savaitę ūgtelėjo ir dyzelino kaina, o nuo liepos mėnesio pradžios - net 50 centų. Gali būti, kad jau netrukus naftos kaina susilygins su balandžio mėnesį pasiektu rekordu, kai didmeninė „Orlen Lietuva“ benzino kaina siekė 4,81 lito už litrą.

„Nenoriu tikėti, kad degalų kaina lips virš balandžio mėnesio aukštumų, nes padėtis naftos rinkoje nėra tokia sunki - pasiūla ir paklausa gana subalansuotos“, - aiškino banko „Finasta“ Rinkos kapitalo fondų analitikas Tadas Povilauskas.

REKLAMA
REKLAMA

„Nemanau, kad benzino kaina ties ar virš 5 Lt gali ilgai išsilaikyti, tai yra vienkartiniai šokai, sukeliami arba labai laikinai atpigusio euro ar pašokus naftos kainoms“, - situaciją komentavo „Swedbank“ vyriausiasis ekonomistas Nerijus Mačiulis.

Jo teigimu, benzino kaina šiuo metu šoktelėjo iki 5 Lt už litrą  dėl kelių priežasčių. Naftos kaina per mėnesį padidėjo apie 15 proc. Savo ruožtu  euras per tą patį laikotarpį dolerio atžvilgiu susilpnėjo. Tai ir lėmė laikiną degalų brangimą degalinėse.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų