REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Santa Klaroje (Kalifornija, JAV) esančio Intel tyrimų padalinio specialistai sukūrė sistemą StressSense, kuri skirta išmaniesiems telefonams ir gali įvertinti vartotojo emocinę būseną.

REKLAMA
REKLAMA

Programa veikimo principas gana paprastas. Iš pradžių išmaniojo telefono savininkui ramiai, atsipalaidavus garsiai perskaityti tekstą, kurio skaitymas trunka apie tris minutes, o jo dėka suformuojamas žmogaus „skaitmeninis portretas“. Vėliau išmanusis telefonas lygins vartotojo balsą su etaloniniu, fiksuodamas eilės parametrų pokyčius – kalbėjimo spartą, dažnių spektrą ir t.t. Šių duomenų pagalba sistema padarys išvadą, ar žmogus yra stresinėje būsenoje, ar ne.

REKLAMA

Testavimų rezultatai parodė, jog aplikacija StressSense sugeba atpažinti žmogaus emocinę būseną maždaug 81% tikslumu uždarose patalpose ir 76% tikslumu atvirose vietose, kur garso kokybė paprastai būna žemesnė dėl pašalinių triukšmų.

Kūrėjai šiuo metu ketina išleisti StressSense kaip priedą, skirtą Android programai BeWell, kuri naudoja integruotą į mobilų įrenginį akselerometrą ir GPS imtuvą bei taip matuoja vartotojo aktyvumą paros laikotarpiu. Manoma, jog StressSense sugebės analizuoti balsą ir telefoninių pokalbių metu ir, galbūt, įspėti apie galimus aštrius pasisakymus, kuriuos vartotojas gali išsakyti stresinės situacijos metu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų