REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Antradienį vidurdienį Taline (Estijoje) oficialiai bus pradėtos bendros daugiadienės trijų Baltijos šalių – Lietuvos, Latvijos ir Estijos – dviratininkų lenktynėsBaltic Chain Tour 2012“. Iš karto po atidarymo ceremonijos dviratininkai pradės simbolines Baltijos kelio varžybas. Pirmajame etape jiems teks įveikti 180 km nuo Talino link Viljandžio miesto, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

Rugpjūčio 22 d. antrajame etape „Baltic Chain Tour 2012“ dalyviai mins 180 km iš Viljandžio į Otepę, trečiajame etape (170 km) rugpjūčio 23 d. – iš Smiltenės į Rygą, ketvirtajame etape (189 km) rugpjūčio 24 d. – iš Šiaulių į Uteną, o penktajame etape (156 km) rugpjūčio 25 dieną startavę Utenoje apie 16.30 įvažiuos į Vilnių, kur  varžybų dalyviai lenktyniaus Vilniaus gatvėmis „Velomaratono“ trasoje.

REKLAMA

Pernai metais atgaivintos lenktynės buvo didžiausias nuo 1987 metų dviračių sporto renginys, surengtas trijose Baltijos šalyse. Jos skirtos paminėti Baltijos keliui, kai 1989 metų rugpjūčio 23-iąją pagrindinėje Baltijos valstybių magistralėje rankomis susikibo apie du milijonai nepriklausomybės ir laisvės trokštančių Lietuvos, Latvijos ir Estijos piliečių.

Šiemet daugiadienėse dviračio plento lenktynėse iš viso dalyvaus 19 skirtingų komandų po 6 sportininkus kiekvienoje iš Baltarusijos, Bulgarijos, Estijos, Latvijos, Lietuvos, Liuksemburgo, Nyderlandų, Norvegijos, Rumunijos, Rusijos,  Švedijos, Suomijos, Slovakijos, Vokietijos ir Ukrainos.

Pernai vykusias pirmąsias „Baltic Chain Tour“ lenktynes laimėjo estas Erkis Putsepas. Aukščiausią vietą iš lietuvių užėmė Raimondas Rumšas. Jis buvo šeštas. Iš 102 startavusių dviratininkų buvo klasifikuoti 66. Lenktynėse dalyvavo 18 komandų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų