REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus miesto meras Artūras Zuokas sako, kad pirmadienį trikdžiai Vilniaus elektroninių bilietų platinimo sistemoje jau buvo pašalinti ir pagrindiniai platinimo tinklai dirba be problemų.

REKLAMA
REKLAMA

„Galiu pasakyti, kiek šiuo metu turiu informacijos, kad trikdžiai arba trūkumai, kurie buvo platinimo sistemoje, yra pašalinti ir pagrindiniai platinimo tinklai - „Lietuvos spauda“ ir kita įmonė – šiandien praktiškai dirba be problemų“, - žurnalistams sakė A. Zuokas.

REKLAMA

Pirmadienio popietę Vilniaus miesto savivaldybėje rengiamas pasitarimas, kuriame bus aptariami daugelis kitų aspektų, susijusių su naująja viešojo transporto bilietų tvarka, elektroninių bilietų tobulinimas ir kainodara.

Vilniuje elektroninių bilietų sistema turėjo pradėti veikti nuo rugpjūčio 15 dienos, tačiau jau pirmosiomis dienomis buvo susidurta su platinimo sistemos problemomis, primena ELTA.

Vienkartinius bilietus rugpjūčio 15 dieną pakeitė 30 ir 60 minučių elektroniniai bilietai, kuriuos pažymėję keleiviai galės persėsti iš vienos transporto priemonės į kitą nežymėdami naujo bilieto. Pavyzdžiui, pažymėjus 30 minučių bilietą 8.05 val. jis galios iki 8.35 val.

REKLAMA
REKLAMA

Taip pat liks galimybė įsigyti bilietą iš transporto priemonės vairuotojo. Jo kaina nuo rugpjūčio 15 dienos bus 3,50 Lt ir 1,75 Lt (su 50 proc. nuolaida). Toks bilietas galios iki paskutinės maršruto stotelės.

Mėnesio bilietus nuo rugpjūčio 15 dienos pakeitė 30 dienų bilietai ir 30 dienų bilietai, galiojantys tik darbo dienomis. Skirtingai nei mėnesio bilietas, galiojęs nuo pirmos iki paskutinės mėnesio dienos, 30 dienų bilietas galios 30 kalendorinių dienų pirmą kartą jį pažymėjus. Pavyzdžiui, pirmą kartą pažymėjus bilietą rugsėjo 7 dieną, bilietas galios iki spalio 6 dienos imtinai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Visi naujieji bilietai bus skirti važiuoti tiek autobusais, tiek troleibusais.

Kortelėje esančius pinigus bus galima panaudoti perkant 30 arba 60 minučių bilietą sostinės viešajame transporte. Tam reikės kortele paliesti geltonąjį komposterį, pasirinkti norimos rūšies bilietą ir dar kartą palietus komposterį aktyvinti pasirinktą bilietą. Kiekvieną kitą kartą palietus komposterį jame bus rodoma informacija apie pinigų likutį kortelėje ir bilieto galiojimo trukmė.

Jeigu kortelė bus papildyta elektroniniu bilietu, palietus komposterį pasigirs garsinis signalas, reiškiantis, kad bilietas pažymėtas (aktyvintas). Pakartotinai palietus komposterį, jame bus rodoma informacija apie bilieto galiojimą, taip pat bilietų ir pinigų likutis kortelėje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų