REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Aštuoneriems asmenims pateikti kaltinimai dėl neteisėto disponavimo akcizinėmis prekėmis bei piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi.

REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus apygardos teismas atvertė baudžiamąją bylą, kurioje aštuoni bendrovės „Biastra plius“ darbuotojai kaltinami tuo, kad užuot sunaikinus kontrabandinę prekę, jomis prekiavo.

REKLAMA

Prieš teismą stojo Julius Ereminas, Justinas Bosakas, Jonas Svietojus, Artūras Svirskis, Arnoldas Česnauskas, Justas Ereminas, Sigitas Černiauskas, Igoris Mazitovas, Jevgenijus Dukelis ir Sergejus Grigunas.

Šie asmenys tapo įtariamieji pernai spalio 27 dieną, kai Lietuvos kriminalinės policijos biuro pareigūnai sulaikė automobilį „VW Multivan“, luris, kaip paaiškėjo, priklauso kontrabandines cigaretes naikinančiai bendrovei „Biastra plius“.

REKLAMA
REKLAMA

Mikroautobuse pareigūnai aptiko 40 dėžių cigarečių „Jing ling“.

Atlikus kratą bendrovės „Biastra plius“ pagalbinėse patalpose (angare), pareigūnai rado dar 10 dėžių nesunaikintų cigarečių.

Ikiteisminį tyrimą atlikę pareigūnai nustatė, kad tą dieną naikinimui buvo atvežta dar 300 dėžių cigarečių iš Kauno teritorinės muitinės sandėlio. Cigaretės buvo naikinamos dalyvaujant konfiskuotų ir Valstybės naudai perduotų tabako gaminių sunaikinimo komisijai.

Tyrimo metu paaiškėjo, kad bendrovės darbuotojai sunaikindavo tik dalį konfiskuotų cigarečių – į naikintuvą būdavo išpilama tik dalis krovinio. Kad būdavo išpilamas ne visas krovinys nepastebėdavo naikinimo procedūrą stebintys komisijos nariai.

Nesunaikintos cigaretės, įtariama, buvo parduodamos – pareigūnai sulaikė jų nusipirkti atvykusius du pirkėjus.

Pirmadienį baudžiamąją bylą atvertęs Vilniaus apygardos teismas nutarė bylą nagrinėti   nuo lapkričio iki kitų metų sausio pabaigos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų