REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Artėjant rinkimų kampanijai ne vienai partijai rinkėjų viliojimo būdus pasufleruos smegenų plovimo specialistai.

REKLAMA
REKLAMA

Ir duona, ir žaidimai

Dalis apžvalgininkų spėja, kad nieko ypač originalaus per rinkimų kampaniją tikėtis neverta. Pagrindinės temos, kaip visada, bus „duona ir žaidimai“.

REKLAMA

Apžvalgininkas Aras Lukšas mano, kad žaidimų srityje dominuos kova su slibinu – korumpuota ir pagedusia teisėsauga, chuntomis, klanais ir apskritai tuo, kas įvardijama kaip sistema.

„Nežinau, ar prie duonos, ar prie žaidimų kategorijos priskirti mokesčių temą, tačiau be jos taip pat nebus apsieita. Tarkime, progresiniai mokesčiai greičiausiai priskirtini žaidimų kategorijai, kaip ir kova su slibinu. O štai mokesčių mažinimas, tarkime, degalų akcizo mažinimas – jau pilvo, arba duonos, kategorija.

REKLAMA
REKLAMA

Dar viena pilvo kategorijos tema bus visokie stebuklai – didelė didelė minimali alga ir mažas mažas nedarbas. Manau, daug bus kalbama apie pigią šilumą, taip pat apie naują atominę elektrinę“, – savo nuomonę išsakė A. Lukšas.

Nišų yra nemažai

Vienos viešųjų ryšių bendrovės vadovas Mindaugas Lapinskas teigė, kad rinkimų kampanijos retorikoje dominuos ūkio temos: kaip žmonėms daugiau uždirbti, neprarasti darbo ar susirasti kitą.

„Prieš 15 metų partijos dar šaudydavo aklai, o dabar kiekviena turi patarėjus ar agentūras, kurios daugiau ar mažiau moka formuluoti užduotis sociologinių tyrimų bendrovėms ir šifruoti jų duomenis. Kita vertus, nesnaudžia ir pastarosios – juk ir tyrėjams rinkimai yra puiki galimybė uždirbti pasisiūlius politikams būti jų akimis ir ausimis“, – aiškino M. Lapinskas.

Jis taip pat sutiko, kad vadinamųjų proginių partijų, kurios mėgins sukti temas sau palankia linkme, išvengti nepavyks. „Nesvarbu, ar tai bus Garliavos istorija, ar W raidės rašyba, jos liks nišinės, kaip ir jų sprendžiamos problemos. Tikėtina, kad rinkėjai kiek daugiau domėsis ir politikų asmeninėmis savybėmis, todėl jų darbai, kompetencija ir reputacija lems kiek daugiau negu per ligšiolinius rinkimus. Šiais laikais su dešimčia Dievo įsakymų rinkimų nebelaimėsi“, – įsitikinęs jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų