REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Iš darbo atleista ligoninės technikė Niujorke padavė į teismą buvusią savo darbovietę ir jos vodovus. 37 metų Sandra Morris kaltina Sinajaus Kalno medicinos centrą (angl. Mount Sinai Medical Center in New York) seksualine ir religine diskriminacija.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak moters, per penkerius darbo metus ji nuolat kentė priekabiavimą ir antisemitines pašaipas, o vienas iš įstaigos vadovų netgi operacijos metu žiūrėjo pornografiją bei išvadino ją „kvaila žydų kale“, rašo „ABC News“.

REKLAMA

Liepos 31 d. Niuojorko Manheteno aukščiausiam teismui pateiktame ieškinyje S. Morris teigia, kad buvęs jos tiesioginis vadovas, širdies ir kraujagyslių ligų chirurgas Ahmetas Cercioglu, per širdies šuntavimo operaciją savo mobiliajame telefone žiūrėjo „X“ reitingu pažymėtus filmus. Telefoną jis laikė padėjęs ant paciento gyvybę palaikančių aparatų. „Tai buvo tapę taip įprasta, kad kiti  darbuotojai nuolat laidydavo juokelius apie tokį jo elgesį“, – tvirtina S. Morris.

REKLAMA
REKLAMA

„Panelė Morris savo darbo vietoje patyrė tokį blogą elgesį, kokio neturėtų patirti joks darbuotojas“, – pareiškė jos advokatas.

S. Morris nurodė, kad daugumą incidentų, dėl kurių ji skundžiasi, matė ir kiti kolegos, tad kai kuriems jų bus iškviesti liudyti teisme.

Buvusi ligoninės technikė atskleidė, kad A. Cercioglu seksistinius komentarus svaidė ir kitos darbuotojos, antrosios jos vadovės daktarės Ricardos Lazalos adresu: sykį jis pareiškė, kad ši neturėtų atlikti kai kurių užduočių, „nes neturi pimpalo“ ir kad ligoninė neturėtų „daugiau niekada samdyti jokių moterų“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Beje, nuo 2007 metų, kai A. Cercioglu pradėjo dirbti Sinajaus Kalno medicinos centre, širdies chirurgijos skyriuje nė viena moteris nebuvo priimta dirbti visu etatu.

S. Morris taip pat teigia, kad jos darbas taip pat buvo nepakankamai apmokamas – esą ji negavo atlygio už dalį savo viršvalandžių.

Pasak S. Morris advokato, ji buvo atleista po pusės metų nedarbingumo laikotarpio, kuris ją ištiko dėl darbe patirtos traumos. Per tą pusmetį  moteris negavo jokių išmokų.

Dabar S. Morris tikisi iš buvusių vadovų A. Cercioglu, R. Lazalos ir paties medicinos centro prisiteisti tiek neišmokėtą savo atlyginimo dalį, tiek kompensaciją už moralinę žalą.

Sinajaus Kalno medicinos centras spaudai bylą komentuoti atsisakė, tik pabrėžė, kad įstaiga „laikosi politikos, griežtai draudžiančios diskriminaciją ir priekabiavimą darbo vietoje.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų