REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Latvija ir Estija šiuo metu stokoja informacijos apie Lietuvoje planuojamą Visagino atominę elektrinę, sako į Lietuvą darbo reikalais atvykęs atsakingas strateginio investuotojo „Hitachi“ viceprezidentas Masaharu Hanyu.

REKLAMA
REKLAMA

Naujos atominės elektrinės Lietuvoje projektą Taline jis aptarė su regioniniais partneriais.

Šalia uždarytos Ignalinos elektrinės Visagino atominę jėgainę Lietuva planuoja statyti kartu su Latvija Estija ir Japonijos kompanija „Hitachi“.

REKLAMA

Latvijos premjeras Valdis Dombrovskis yra patvirtinęs, kad šalis suinteresuota dalyvauti projekte, tačiau dar siekia išsiaiškinti kai kiuriuos teisinius ir techninius aspektus.

Estijos valstybinės įmonės „Eesti Energia“ vadovas Andresas Troppas toliau teigia, kad projekte daug neaiškumų. Partnerių pozicijoms išsiaiškinti sukurtas specialus komitetas. Jo posėdis ketvirtadienį surengtas Estijoje. Dalyvavo ir kompanijos „Hitachi“ viceprezidentas.

REKLAMA
REKLAMA

„Mums reikia kartu su Estija išdiskutuoti klausimus, nes, atrodo, jiems trūksta informacijos. Norime kuo geriau išsiaiškinti kylančius klausimus šiandien, kad nereikėtų prie jų grįžti ateityje. Tai nepaprastai didelis projektas, todėl svarbu, kad šalys įsitrauktų ir pasiryžtų jį tęsti ateityje“, – kalbėjo „Hitachi“ viceprezidentas Masaharu Hanyu.

Visagino atominės elektrinės vadovai neatviravo, kaip sekėsi pokalbiai su partneriais Estijoje.

„Tai tiesiog, manau, yra derybos, tai yra derybiniai klausimai. O kai vyksta derybos dėl didelio projekto, visada yra klausimų, kuriuos reikia labai tiksliai išspręsti“, – kalbėjo Visagino atominės elektrinės išorinių reikalų direktorius Sigitas Baltuška.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nors kartu su Seimo rinkimais numatyta rengti ir referendumą dėl elektrinės statybos, „Hitachi“ kompanijos vienas iš vadovų sako neabejojąs, kad projektas bus įgyvendintas ir tikįs, kad visi su projektu susiję diskutuotini klausimai bus išspręsti iki metų pabaigos.

Naują Visagino atominę elektrinę tikimasi pastatyti iki 2020–2022 metų.

Z. Paškevičienė, A. Igorius

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų