REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Grupė programišių – spėjama, kad iš vienos Rytų Europos šalies, – pagrobė Australijos pusės milijono kreditinių kortelių turėtojų asmeninius duomenis. Apie tai penktadienį pranešė Australijos federalinės policijos atstovas. Jis patikslino, kad iš pirkėjų sąskaitų buvo pavogta apie 25 mln. JAV dolerių.

REKLAMA
REKLAMA

„Šiuo metu atliekame tyrimą, tiriame internetines parduotuves, į kurių kompiuterines sistemas buvo įsilaužta", – informavo policijos valdybos atstovas.

REKLAMA

Kaip praneša Australijos spauda, asmeniniai duomenys buvo grobiami nedideliuose prekybos tinkluose, kurie verčiasi prekyba internetu nesilaikydami visų apsaugos priemonių.

Anot žiniasklaidos, čia greičiausiai prisidėjusi ta pati programišių grupė, kuri praėjusių metų gruodį įsilaužė į užkandinių tinklo "Subway" duomenų bazę ir pagrobė daugiau nei 80 tūkst. žmonių kreditinių kortelių numerius. Tuomet tyrėjai kelių milijonų JAV dolerių vagyste apkaltino keturis išeivius iš Rumunijos.

Ir ankstesniu, ir šiuo atveju įsilaužėliai įdiegė į prekybos tinklų kompiuterines sistemas klaviatūros paspaudimus fiksuojančias šnipinėjimo programas ir tada perpumpuodavo informaciją, pasinaudodami spragomis korporacijos „Microsoft" saugos sistemoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų