REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Po pasibaigusių Londono olimpinių žaidynių mūsų šalies valdžios atstovai, politikai ir svarbūs asmenys skuba pasimaudyti medalius iškovojusių Lietuvos sportininkų šlovės spinduoliuose, o nemažai dėmesio sulaukiantys olimpiečiai primena, kokiomis varganomis sąlygomis jie tapo prizininkais.

REKLAMA
REKLAMA

„Galbūt stipriausieji ir ištvermingiausieji tokiomis sąlygomis išlieka, tačiau kiek talentų negalėjo ištverti ir dingo? Geriausias pavyzdys Donata Rimšaitė – ji pabėgo. O gal dabar ant prizininkų pakylos Londone būtų stovėjusios dvi Lietuvos atstovės“, – ketvirtadienį Vilniuje vykusioje diskusijoje „Lietuvos olimpiečiai – be stadionų, baseinų, irklavimo bazių...“ apgailestaudama kalbėjo olimpinį auksą iškovojusi penkiakovininkė Laura Asadauskaitė.

REKLAMA

Diskusija Diskusija „Lietuvos olimpiečiai – be stadionų, baseinų, irklavimo bazių“ (nuotr. Balsas.lt/Ruslano Kondratjevo)

Treniruotė: kabinu taikinį ant medžio...

Kartu su Lietuvos plaukimo federacijos viceprezidentu Algimantu Juozaičiu ji priminė, kad sostinėje vis dar nėra reprezentacinio 50 m ilgio baseino, kur galima būtų treniruotis ir rengti tarptautines varžybas. „Turime seną Lazdynų baseiną, bet ten labai baisu. Kai plaukiu, kartais pagalvoju, ar nenukris kas ant galvos, ar šiandien gyva liksiu“, – pasakojo 28 metų penkiakovininkė.

REKLAMA
REKLAMA

Londono olimpinė čempionė priminė, kad jos sporto šakai reikia taip pat normalios jojimo bazės. „Žiemą uždaroje nešildomoje patalpoje turime treniruotis. Keli žirgai krito, o keli tik liko, su kuriais galima šokinėti per kliūtis“, – guodėsi Laura. Anot jos, panaši situacija ir su Vilniaus lengvosios atletikos maniežu.

Laura Asadauskaitė (nuotr. Balsas.lt/Aurimo Kuckailio)Laura Asadauskaitė (nuotr. Balsas.lt/Aurimo Kuckailio)

„Jis visiems depresiją varo. Kai žiemą šalta, ten treniruojamės prie 10 laipsnių. Daug sportininkų suserga. Sunku ir sveikatą žiūrėti, ir rezultatų siekti“, – teigė ji. Labiausiai L. Asadauskaitė pribloškė pasakojimu apie pasirengimą sujungtai bėgimo ir šaudymo rungčiai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Kabinu taikinį ant medžio, tvirtinu vinimi, nešame stalą, paremiame akmenukais, nes žemė nelygi, bėgu ir šaudau. Ar saulė šviečia ar lietus lyja – treneris skėtį laiko. Tokiomis sąlygomis treniruojamės. Reikia daug“, - tikino penkiakovininkė.

J. Šuklinas: irklavimo baze nepavadinsi

Londono olimpiados sidabro medalio laimėtojas kanojininkas Jevgenijus Šuklinas jau spėjo Lietuvos televizijos kanalams pravesti ekskursiją po apgailėtinos būklės Visagino irklavimo bazę, kur treniravosi 16 metų.

„Jei ką nors pasieki, parodai rezultatus – lengviau, nes gali išvažiuoti į treniruočių bazes užsienyje. Tačiau vaikai ir kiti sportininkai turi tenkintis tuo kas yra. O to irklavimo baze nepavadinsi“, – kalbėjo 26 metų kanojininkas. – Esu pripratęs ir nekreipiu dėmesio, tačiau atvykę svečiai labai tuo stebisi.“

REKLAMA

Reikia keisti mąstymą ir investuoti į vaikus

J. Šuklinas vylėsi, kad valstybės vadovai ir politikai ne tik atkreips dėmesį į sportininkų pasirengimą, bet ir imsis konkrečių darbų. „Pirmiausiai reikėtų pakeisti mąstymą – ne duoti pinigų, kai pasiekiami kokie rezultatai, o investuoti į vaikus, kad jie ką nors pasiektų. Visur taip ir yra išskyrus Lietuvą“, - apgailestavo jis.

Visaginietis teigė, kad pasirengimas ir bazių statymas turėtų prasidėti jau dabar, jei norima tinkamai pasirengti 2016 metų Rio de Žaneiro olimpiadai: „Jei baseiną pastatys likus metams iki kitos olimpiados, naudos iš to nebus, nes olimpiadai per metus niekas nepasiruošia. Tai ištisas ciklas.“

REKLAMA

Jevgenijus Šuklinas (nuotr. Elta)Jevgenijus Šuklinas (nuotr. Elta)

Graikų-romėnų imtynių treneris Ruslanas Vartanovas užsiminė, kad turėtų būti pastatyta Lietuvos nacionalinė olimpinė bazė, kur galėtų treniruotis daugelio sporto šakų atstovai. „Tuomet ir treneriai, ir sportininkai nesidairys į užsienį ir neieškos, kur geriau“, - sakė jis.

Ruslanas Vartanovas (nuotr. Balsas.lt/Ruslano Kondratjevo)Ruslanas Vartanovas (nuotr. Balsas.lt/Ruslano Kondratjevo)

Krepšininkai šiais metais neužgoš

Ar yra vilties, kad po Londono olimpiados kas nors pasikeis? Olimpiniai prizininkai buvo nusiteikę optimistiškai. „Dabar jau daug kas mane atpažįsta gatvėje, pasveikina, nulenkia galvą – malonu. Jaučiu visos šalies dėmesį ir palaikymą. Jei ne Rio de Žaneiro, tai kitoje olimpiadoje mėginsiu laimėti dar aukštesnę vietą“, - kalbėjo iš Londono olimpinę bronzą parvežęs boksininkas Evaldas Petrauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Evaldas Petrauskas (nuotr. Balsas.lt/Ruslano Kondratjevo)Evaldas Petrauskas (nuotr. Balsas.lt/Ruslano Kondratjevo)

„Dėmesio išties daug. Paprastai jo sulauki tik pirmais metais, o paskui, kaip visuomet, turi kovoti dėl lėšų ir kitų dalykų, nes jau niekam nerūpi. Ypač jei rezultatai nebe tokie aukšti. Tiek gerai, kad krepšininkai bent jau šiais metais mūsų neužgoš. Tikiu, kad ir situacija pasikeis. Mes kalbėsime, o kažkas gal mus išgirs“, - sakė L. Asadauskaitė.

Laura Asadauskaitė (nuotr. Balsas.lt/Ruslano Kondratjevo)Laura Asadauskaitė (nuotr. Balsas.lt/Ruslano Kondratjevo)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų