REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien Darbo partijos prezidiumo nariai priėmė sprendimą dėl paviešintų KGB rezervininkų Prano Vičiulio ir Stasio Stonkaus likimo Darbo partijoje.

REKLAMA
REKLAMA

(Papildyta 15.52) Darbo partijos prezidiumo nariai rekomenduoja KGB rezervininkams patiems išstoti iš partijos

REKLAMA

Telefonu apklausius Darbo partijos prezidiumo narius buvo priimtas sprendimas rekomenduoti paviešintiems KGB rezervininkams Pranui Vičiuliui bei Stasiui Stonkui patiems išstoti iš Darbo partijos. Už tokį sprendimą pasisakė 29 Darbo partijos prezidiumo nariai iš 51. 9 buvo už tai, kad P. Vičiulis ir S. Stonkus būtų pašalinti iš partijos, o likusieji susilaikė.

Darbo partijos pirmininkas Viktoras Uspaskich paviešintos informacijos nedramatizuoja, tačiau darbiečiai ketina patikrinti, ar partijos gretose nėra daugiau asmenų, neprisipažinusių apie savo priklausomybę KGB rezervui. Darbo partijos pirmininkas viliasi, kad tokių asmenų nėra tarp partijos kandidatų rinkimuose į Seimą.

REKLAMA
REKLAMA

„Darbo partijos narių gretose yra per 16 tūkst. žmonių — natūralu, kad visų jų praeities ir dabarties patikrinti neįmanoma. Net neabejoju, kad kitų partijų sąrašuose galėtume rasti daugiau abejingos reputacijos ir tamsią praeitį turinčių žmonių. Dar daugiau, aš tiksliai žinau, kad kai kuriose partijose tokie žmonės net yra įtraukti į Seimo rinkimų sąrašus“, — teigia V. Uspaskich.

„Esu įsitikinęs, kad ne mažiau dėmesio reikėtų skirti svarbiems komunistų partijos veikėjams bei instruktoriams, kurie ne tik dalyvavo ruošiant KGB rezervininkus, bet ir iki šiol sėkmingai tęsia savo veiklą partijose, ministerijose, Vyriausybėje ir Seime. Juk sovietų laikais KGB nebuvo nepriklausoma organizacija. Ši struktūra priklausė komunistų partijai, o tokių, kurie baigė aukštas partines komunistų mokyklas, pilna visose partijose. Net Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaite iki paskutinio sovietinės Lietuvos atodūsio dėstė tokioje mokykloje. O dabar ji yra šalies vadovė. Ir tai nėra smerktinas dalykas. Keičiasi požiūriai, vertybės. Ir esu tikras, kad D. Grybauskaitė nuoširdžiai tarnauja Lietuvai, nors žmonės baigę aukštas komunistų partines mokyklas idėjiškai buvo kur kas pavojingesni demokratiniams procesams. Todėl noriu pasakyti tiems, kurie gamina ir pila purvą ant Darbo partijos — tai jau seniai mušta korta. O taip pat noriu priminti, kad Darbo partijos nariai ir rinkėjai gali iš tikrųjų didžiuotis, kad aš, kaip politinės organizacijos lyderis, nuo tų sovietinių laikų vienintelis nebuvau nei komjaunuolis, nei komunistas, o gimiau ir išaugau Šiaurėje, tremtinių miestelyje“, — sako V. Uspaskich.

„Kiekviena tauta turi žinoti savo praeitį ir prisiminti istoriją, tačiau taip pat turime ryžtingai ir drąsiai žiūrėti į ateitį. Nemanau, kad šiandien KGB rezervininkai yra didžiausia mūsų valstybės problema, nors Darbo partija skubiai svarstys šitą klausimą, bet daugiau dėl to, kad šie žmonės savo laiku nepranešė ir neinformavo partijos kolegų ir vadovybės apie savo praeitį. Bet esu įsitikinęs, kad šiandien turime galvoti apie ekonomiką, finansus, emigraciją ir nedarbą, o tikrųjų ir tariamų raganų medžioklė dažniausiai užgožia žymiai svarbesnius klausimus“, — teigia V. Uspaskich.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų