REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Įtariamieji slaptojo liudytojo, pranešusio policijai apie rengiamus nužudymus, istorijoje susipažįsta su byla, kurios nagrinėjimas prasidės jau rugsėjį.

REKLAMA
REKLAMA

Generalinei prokuratūrai perdavus į teismą slaptojo liudytojo bylą, kurioje penki  policijos  pareigūnai , tarp kurių buvęs Generalinio komisaro pavaduotojas Visvaldas Račkauskas bei Kriminalinės policijos biuro viršininko pavaduotojas Tomas Ulpis ir trys operatyviniai darbuotojai, šiuo metu susipažįsta su baudžiamąją bylą, kurioje pareigūnų kvintetas įtariamas piktnaudžiavimu tarnybine padėtimi, dokumentų klastojimu ir tarnybos pareigų neatlikimu.

REKLAMA

Kriminalinės policijos biuro viršininkas Algirdas Matonis buvo apklaustas kaip specliudytojas, ką reiškia, jog jis yra pusiau įtariamasis.

Baudžiamoji byla pradėta po to, kai paaiškėjo, jog Drąsiaus Kedžio draugas Mindaugas Žalimas atvyko į Policijos departamentą pranešti apie būsimą nusikaltimą, kuomet turėtų būti nužudyti teisėjas Jonas Furmanavičius ir Laimutės Stankūnaitės sesuo Violeta Naruševičienė.

Atvyko likus dviem valandoms iki nusikaltimo

Bylos duomenimis,  M. Žalimas atvyko į Policijos departamentą likus dviem valandoms iki nusikaltimo. Tačiau tai, ką sakė kitų nusikaltimu įtariamas vyriškis, nepaliko pasitikėjimo – Kriminalinės policijos biuro pareigūnai, kalbėję su svečiu, jam nepatikėjo.

REKLAMA
REKLAMA

T. Ulpis, kuris garsėjo skeptišku nusiteikimu, nedavė įsakymo reaguoti. Ir tik po to, kai nusikaltimas buvo įvykdytas, ėmė slėpti pėdsakus – klastoti registracijos žurnalo įrašus, susitarė su operatyviniais darbuotojais,  kad jie nuslėptų kitus įrašus.

Pradėjus tyrimą T. Ulpis atsistatydino. Kalbama, jog pareigūnas išsigando ir pradėjo versti kaltę Visvaldui Račkauskui, kuris M. Žalimo apsilankymo metu atostogavo. Ar V. Račkauskas kreipsis į teismą prašydamas atstatyti tarnyboje, kol kas nežinoma.

Sukėlė skandalą teisėsaugoje

M. Žalimo pareiškimai žiniasklaidoje sukėlė didžiulį skandalą šalies teisėsaugoje.

Tačiau  vėliau, apklausiamas, M. Žalimas ėmė painiotis, jo oficialūs parodymai labai smarkiai skiriasi nuo to, ką jis pasakojo žiniasklaidai. Imta kelti versijas, kodėl šis žmogus apie visą tai prabilo po žudynių praėjus dviem metams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Netrukus į viešumą iškilo žinia, kad M. Žalimui yra iškelta baudžiamoji byla dėl to, kad anksčiau, kai dar dirbo sostinės centre buvusio naktinio klubo „Olialia“ apsaugininku, darbo metu smarkiai sumušė ir sužalojo Vilniuje studijuojantį Baltarusijos pilietį.

Gresia kalėjimas

M.Žalimui už tai gresia ne vieneri metai nelaisvės. Esą bandydamas gelbėtis, jis paprašęs Policijos departamento kriminalistų pagalbos šioje byloje. Jiems atsakius neigiamai, M. Žalimas kreipęsis į žiniasklaidą su skandalingu pasakojimu.

REKLAMA

Iki skandalo pradžios muštynių naktiniame klube byla buvo tiriama, kaip kitos panašios bylos – teritoriniame miesto policijos komisariate. Tačiau lapkričio pradžioje iš Vilniaus policijos bylą netikėtai perėmė Generalinė prokuratūra. O gruodžio 2-ąją ji M. Žalimo bylą perdavė Vilniaus rajono apylinkės prokuratūrai. Tai nustebino pareigūnus, nes nusikaltimas įvykdytas Vilniaus mieste, įvykis su rajonu niekaip nesusijęs.

M. Žalimo advokatas Saulius Zakarevičius teigė, jog byloje jo ginamasis bus apklaustas kaip liudytojas.

REKLAMA

Kol kas, anot jo, pareigūnai susipažįsta su byla. Tačiau, kada jie tai padarys, neaišku.

Šiurpus nusikaltimas prieš vaiką

D. Kedys įtariamas nužudęs du žmones bei ketinęs nužudyti dar keturis po to, kai paaiškėjo, jog pedofilai tyčiojasi iš jo dukters.

Mergaitė aiškino, jog tvirkinamieji aktai jos ir jos pusseserės atžvilgiu buvo vykdomi jos motinos Laimutės Stankūnaitės akivaizdoje.

Mergaitė tvirtino, jog moteris valė nuo grindų  dėdžių „kremą“ ir gaudavo už tai pinigus. Iš pradžių teisėsauga pateikė įtarimus l. Stankūnaitei, tačiau vėliau juos panaikino ir ėmė moterį saugoti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

D. Kedys buvo rastas nužudytas, o pagrindinis kaltininkas Andrius Ūsas vėliau rastas Alytaus rajone griovyje jau nebegyvas.

Rudenį Vilniaus 2-oisos apylinkės teismas tęs baudžiamosios bylos, kurioje A. Ūsas kaltinamas tvirkinęs mažametę D. Kedžio dukterį, nagrinėjimas.

Nors mergaitė augo globojama D. Kedžio tėvų ir sesers Neringos Venckienės, teismas įpareigojo ją grąžinti motinai. Po skandalingo perdavimo pradėti ikiteisminiai tyrimai, policija apkaltina neprofesionalumu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų